Βαθμολογία

Νίκη των Μαδριλένων (2-1) μέσα στο Μόναχο!

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναίρεσε την θρυλική ατάκα του Γκάρι Λίνεκερ, πέρασε νικηφόρα και από το Μόναχο (1-2 την Μπάγερν) και έβαλε πλώρη για το 13ο ευρωπαϊκό της ιστορίας της!

Τι κι αν το μονοπάτι που της έλαχε ως το Κίεβο ήταν το πλέον δύσκολο; Διπλό στο Παρίσι, διπλό στο Τορίνο, διπλό και στο Μόναχο! Τι κι αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέρασε για πρώτη φορά ως απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα; Η «βασίλισσα» είχε κι άλλους κρυμμένους άσους και με δύο γκολ από Μαρσέλο και Μάρκο Ασένσιο πέρασε από την Αλιάντς Αρένα (1-2 την Μπάγερν) και ετοιμάζεται για κάτι χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της διοργάνωσης. Ένα ανεπανάληπτο θρι-πιτ, θυμίζοντας μέρες των 50’s που της έδωσαν το παρατσούκλι «βασίλισσα».

Είθισται όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος να φοβάται τα ρίσκα. Στην περίπτωση του 72χρονου Γιούπ Χάινκες όμως ισχύει το αντίθετο. Ο Γερμανός τεχνικός επέλεξε μία τρελή υπέρ-επιθετική ενδεκάδα με Ριμπερί, Ρόμπεν, Χάμες, Μίλερ και Λεβαντόφσκι και τον Τσάβι Μαρτίνες να τρέχει για όλους.

Αντίθετα, ο πιο ορθολογιστής «Ζιζού» θυσίασε τον Μπενζεμά, θωράκισε το κέντρο του με πέντε χαφ (Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Λούκας Βάθκεθ), θέλοντας να ελέγξει τον ρυθμό και την κατοχή.

Στην πρώτη κιόλας φάση του ημιτελικού η Μπάγερν κατάφερε να τρυπήσει από αριστερά την ισπανική άμυνα, όμως ο Μίλερ δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία.  Οι εύθραυστοι μύες του Άριεν Ρόμπεν όμως άντεξαν μόλις 8 λεπτά και η αναγκαστική αλλαγή που έφερε εντός γηπέδου έφερε μία μεγαλύτερη κανονικότητα στο σχήμα των Βαυαρών.

Η «βασίλισσα» κατάφερε να σβήσει τον ρυθμό και να επιβάλλει ένα ληθαργικό τέμπο. Με εξαίρεση ένα σουτ του Ραφίνια που μπλόκαρε εύκολα ο Νάβας (19’), οι Βαυαροί έμοιαζαν έξω από τα νερά τους, απέναντι σε μία Ρεάλ Μαδρίτης που έπαιζε κι αυτή με… χειρόφρενο, αφού μοναδική αξιόλογη στιγμή της ήταν ένα εύκολο, ευθύβολο σουτ του Καρβαχάλ (23’).

Ξαφνικά όμως ένα νερόβραστο παιχνίδι, έγινε… ματσάρα! Την ώρα που η άμυνα της Ρεάλ είχε πάρει μέτρα, ο Χάμες Ροντρίγκες σημάδεψε το κάθετο σπριντ του Κίμιχ κι εκείνος με μία περίεργη σέντρα σουτ (φέρει μεγάλη ευθύνη ο Ράμος) άνοιξε το σκορ (28’, 1-0) κόντρα στην ροή του ματς.

Η Μπάγερν έχασε και δεύτερο παίκτη πριν το ημίχρονο με θλάση στους προσαγωγούς (Μπόατενγκ), όμως αυτό δεν πτόησε τους Βαυαρούς που έκλεισαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης στα καρέ της. Ο Ριμπερί έχασε μία σπάνια ευκαιρία, όταν άνοιξε αναίτια το κοντρόλ μόνος προ του Νάβας (35’), ενώ ο Χούμελς έχασε άλλη μία σημαντική ευκαιρία για το 2-0, πηδώντας μόνος του σε εκτέλεση κόρνερ, απέναντι σε μία αδρανοποιημένη άμυνα.

Κι εκεί που η Ρεάλ Μαδρίτης παρακαλούσε να βγει το ημίχρονο με το 1-0, βρήκε ένα γκολ από το πουθενά. Σε μία μεγάλη επίθεση με αρκετές αλλαγές παιχνιδιού, η σέντρα του Καρβαχάλ πέρασε από όλο τον κόσμο και ο Μαρσέλο με διαγώνιο ευθύβολο σουτ ισοφάρισε σε 1-1 (44’), με ένα δεύτερο γκολ κόντρα στην ροή της αναμέτρησης.

Από την ημέρα που κάθισε σε προπονητική καρέκλα λες και απέκτησε το άγγιγμα του Μίδα. Κάθε παρέμβαση του Ζινεντίν Ζιντάν σε μεγάλο παιχνίδι είναι καθοριστική, αλλάζει την ροή του ματς. Η Ρεάλ Μαδρίτης αφού γλίτωσε την σέντρα - ξυραφιά του Ριμπερί (51’) βρήκε το 1-2 στο επιθετικό τρανζίσιον από τον τύπο που μπήκε στο ημίχρονο για να δώσει λίγη περισσότερη κατοχή στην «βασίλισα».

Ο Λούκας Βάθκεθ και ο Μάρκο Ασένσιο τιμώρησαν ένα φτηνό λάθος του Ραφίνια και ο τελευταίος με άψογο τρόπο έκανε το 1-2 (57’), παγώνοντας το Μόναχο που έβλεπε την Ρεάλ Μαδρίτης να γυρίζει το παιχνίδι από το πουθενά.

Ότι κι αν έκανε από εκεί και μετά η Μπάγερν ήξερε πως δεν ήταν το βράδυ της. Ο Νάβας απέκρουσε με υπερένταση σουτ εξ’ επαφής του Ριμπερί (63’), ενώ λίγα λεπτά αργότερα Λεβαντόφσκι και Μίλερ μπερδεύτηκαν σχεδόν σε κενή εστία!

Η «βασίλισσα» πήγε να κάνει το απόλυτο κόλπο με χαμένο τετ-α-τετ του Μπενζεμά (76’) και κατάφερε να βγάλει χωρίς να ιδρώσει το τελευταίο τέταρτο, με τους Βαυαρούς να παίζουν εντελώς άναρχα και να απειλούν μόνο με τον Λεβαντόφσκι στο 88ο λεπτό. Το 1-2 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα και η «βασίλισσα» έδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το Champions League είναι η δική της διοργάνωση!

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Χούμελς, Μπόατενγκ (35’ Ζίλε), Ραφίνια, Τσάβι Μαρτίνες (75’ Τολισό), Ριμπερί (8’ Τιάγκο Αλκάνταρα), Μίλερ, Χάμες Ροντρίγκες, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Καρβαχάλ (67’ Μπενζεμά), Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο (83’ Κόβατσιτς), Ίσκο (46’ Μάρκο Ασένσιο), Μόντριτς, Κρόος, Λούκας Βάθκεθ, Κριστιάνο Ρονάλντο.