
Στη σύλληψη 120 μεταναστών και προσφύγων προχώρησε η Αστυνομία στη Μυτιλήνη, τη Δευτέρα (23/4), μετά τα έκτροπα στην πλατεία Σαπφούς. Οι αλλοδαποί, στη πλειοψηφία του Αφγανοί, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απείθεια και παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου. Οι αρχές συνέλαβαν και δύο Έλληνες, που φέρεται να είναι αλληλέγγυοι.
Οι συλληφθέντες κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνηση τους από το κέντρο της πόλης. Οι αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία κυρίως από το Διαδίκτυο για να ταυτοποιήσει τους εμπλεκόμενους.
Από τις συγκρούσεις 30 άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, με τους περισσότερους να φέρουν θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες, ενώ αρκετοί έχουν αναπνευστικά προβλήματα από τη ρίψη δακρυγόνων.