Βαθμολογία

Μοναδικό διακύβευμα η μια θέση των play-out στην Α1 ΕΠΣΛ

Δυο αγωνιστικές έμειναν για να πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΛ και πλέον μοναδικό διακύβευμα στο πρωτάθλημα είναι ποια ομάδα θα συμπληρώσει το καρέ αυτών που θα αγωνιστούν στα play-out.

Η απευθείας άνοδος κρίθηκε με το Κιλελέρ να κατακτά την πρωτιά, ενώ στα play-off για δυο θέσεις ανόδου θα αγωνιστούν Αετός Μακρυχωρίου, Αμπελωνιακός, Ακαδημία Τυρνάβου και Μαυροβούνι με την τελική κατάταξη να γίνεται γνωστή στις επόμενες δυο αγωνιστικές.

Από εκεί και πέρα τρεις ομάδες το Ελευθεραί, ο Ολυμπιακός Αμπελιάς και ο Αστέρας Μελισσοχωρίου δεν διεκδικούν κάτι καθώς ούτε προλαβαίνουν τις θέσεις των play-off, ούτε κινδυνεύουν να εμπλακούν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των αγώνων μπαράζ για την παραμονή.

Και φτάνουμε στη Νεάπολη (42 β.) και τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας (37 β.) τις δυο ομάδες που θα παλέψουν να αποφύγουν τα play-out εκεί που σίγουρα θα είναι Ατρόμητος Αγίων Αναργύρων, είναι στο -6 αλλά υστερεί στην ισοβαθμία με την Νεάπολη, Όλυμπος Γόννων και Αμπελόκηποι.

Τον δρόμο του υποβιβασμού στη Β' ΕΠΣΛ έχουν πάρει Αναγέννηση Καλοχωρίου και Ένωσις Μελίας, μαζί με τον Αστέρα Τυρνάβου που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί καθόλου στο φετινό πρωτάθλημα.

Και πάμε τώρα στη μάχη Νεάπολης και Μελιβοίας. Η Νεάπολη είναι το μεγάλο φαβορί για δυο λόγους, πρώτον έχει προβάδισμα πέντε βαθμών από την Μελιβοία και δεύτερον έχει ένα υπέρ της 4-0 από το πρώτο ματς. Και αυτό το λέμε γιατί την τελευταία αγωνιστική επισκέπτεται την έδρα του Φιλοκτήτη σε ένα ματς που σίγουρα θέλει να πάει αδιάφορη.

Η ομάδα του Γιάννη Μπαλοδήμου θα επιδιώξει τη νίκη στο προσεχές εκτός έδρας παιχνίδι με τους Αμπελόκηπους καθώς την ίδια στιγμή η ομάδα του κ. Παπαρίζου θα παίρνει τρεις ξεκούραστους βαθμούς από τον Αστέρα Τυρνάβου και με την ελπίδα ήττας της Νεάπολης προκειμένου την τελευταία αγωνιστική να τα παίξει όλα για όλα για την απευθείας παραμονή.

Αν η Νεάπολη επικρατήσει των Αμπελοκήπων τότε και μαθηματικά παραμένει στην Α1 ΕΠΣΛ, ενώ σε ισοπαλία θα έχει το περιθώριο ήττας μέχρι τρία τέρματα διαφορά στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Αν το συγκρότημα του κ. Μπαλοδήμου ηττηθεί τότε θα χρειάζεται απαραιτήτως τουλάχιστον ένα βαθμό καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στη Μελιβοία θα αρκεί μια απλή νίκη προκειμένου να φτάσει τους 43 βαθμούς και να αφήσει τη Νεάπολη στους 42.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δυο μονομάχων:

ΝΕΑΠΟΛΗ 42 ΒΑΘΜΟΙ

29η αγωνιστική: Αμπελόκηποι (εκτός), 30η αγωνιστική: Φιλοκτήτης Μελιβοίας (εκτός)

ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ 37 ΒΑΘΜΟΙ

29η αγωνιστική: Αστέρας Τυρνάβου 0-3 (α.α.), 30η αγωνιστική: Νεάπολη (εντός)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ