Βαθμολογία

Χιμένεθ: «Δίκαια περάσαμε, άξια ως εδώ η ΑΕΛ»

Στο δίκαιο της πρόκρισης στο τελικό αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος εξήρε και την πολύ καλή παρουσία της ΑΕΛ αναφέροντας ότι οι "βυσσινί" έφτασαν δίκαια ως εδώ.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Ισπανού τεχνικού:

Σε ερώτηση για το αν το ματς του Μίτσελ ή το σημερινό ήταν πιο συγκλονιστικό είπε:

«Η αλήθεια είναι πως και τα δύο γκολ ήταν πολύ σημαντικά αλλά θα πω ότι είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια των παικτών μου άσχετα από το αν έπαιρναν την πρόκριση. Μπορεί να υπάρξουν κριτικές για το πώς παίξαμε αλλά η συμπεριφορά των παικτών ήταν άξια συγχαρητηρίων. Δείξαμε για ακόμη μια φορά πως δεν παρατάμε κανένα ματς. Θα ήθελα να πω πως η Λάρισα έτσι όπως στήθηκε σήμερα ήταν μια ομάδα που άξιζε να βρίσκεται εδώ. Το σύστημα του αντίπαλου προπονητή μας δημιούργησε πολλά προβλήματα και πρέπει να τη συγχαρώ για την πορεία της».

Σε ερώτηση για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ δήλωσε:

«θα πρέπει να αφήσουμε τον τελικό. Μπροστά μας έχουμε πολλά παιχνίδια, την Κυριακή η ομάδα έχει την ευκαιρία με νίκη ή ισοπαλία να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Περιμένω τον κόσμο να βρεθεί στο ΟΑΚΑ και φωνάζοντας «ΑΕΚαρα» θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς. Παίζουμε κόντρα στον Λεβαδειακό που είναι καλή ομάδα και δεν θα μας χαριστεί και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να γίνουμε πρωταθλητές».

Σε ερώτηση αναφορικά με τα λεγόμενα ότι η ΑΕΚ «κλέβει» τον τίτλο τόνισε:

«Νομίζω ότι είμαστε κλέφτες ονείρων γιατί παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Κάναμε περήφανη την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη. Όλους τους βαθμούς που έχουμε, τους πήραμε στο γήπεδο».

Σε ερώτηση για το αν νιώθει πνευματικά ξεκούραστος με την μέχρι τώρα πορεία της σεζόν και τη συνέχειά της ανέφερε:

«Γι αυτό με πληρώνουν και είναι υποχρέωσή μου. Είναι ξεκάθαρο πως δεν θα επιτρέψω στους παίκτες να αποπροσανατολιστούν αλλά αυτό το ρόστερ έχει δώσει μια τεράστια μάχη για να είναι ανάμεσα στους πολύ δυνατούς σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Μην ξεχνάμε ότι χάσαμε σημαντικούς παίκτες, που ήταν σημαντικά κομμάτια του παζλ. Μια ομάδα χωρίς τον Μάνταλο, τον Τσόσιτς τον Γιόχανσον και τον Τσιγκρίνσκι είναι πολύ σημαντικό αυτό που έχει καταφέρει».

Σε ερώτηση αν έχασε σε κάποιο σημείο του ματς την πίστη του δήλωσε:

«Σε καμία περίπτωση δεν έχασα την όρεξή μου για πρόκριση. Αν η ΑΕΚ δεν δημιούργησε τόσες φάσεις, οφείλεται στην καλή άμυνα της Λάρισας. Σε κάθε αλλαγή ρίσκαρα περισσότερο και είχα την πίστη ότι θα κερδίζαμε. Τελείωσε το ματς και είχαμε τέσσερις καθαρούς επιθετικούς και τον Μασούντ επιτελικό. Ο Σιμόες ήταν.. νεκρός μετά από τόσο τρέξιμο, ενώ ο Μπακάκης και ο Χουλτ ήταν επίσης σημαντικοί. Αυτό δείχνει πως ούτε εμείς αλλά ούτε και η ομάδα παράτησε το παιχνίδι».

Αναφορικά με το γκολ στα τελευταία λεπτά τόνισε:

«Σε όλη τη ζωή όσο περισσότερο δουλεύεις άλλη τόση τύχη έχεις»

Τέλος σε ερώτηση για το ότι αντιμετώπισε την ΑΕΛ με τέσσερις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές:

«Σέβομαι τους 4 συναδέλφους, κάθε ματς είναι διαφορετικό. Το ματς της Λάρισας με τον Παναιτωλικό και το σημερινό στο ΟΑΚΑ ήταν πάρα πάρα πολύ καλά».