Βαθμολογία

Τέλος η προανακριτική για τη Novartis

Ολοκληρώθηκε και τυπικά, το βράδυ της Τρίτης (17/4), η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που είναι και οι μοναδικοί που συμμετείχαν, έκριναν πως η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα για τη διερεύνηση των αδικημάτων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκίας-δωροληψίας.

Όπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας, προθεσμία μέχρι την επόμενη Τρίτη σε όλα τα κόμματα να στείλουν τις πορισματικές τους αναφορές προκειμένου στην επόμενη συνεδρίαση που θα είναι και η τελική να συνταχθεί το πόρισμα της επιτροπής το οποίο θα σταλεί στην ολομέλεια για συζήτηση και στη συνέχεια και τυπικά η υπόθεση θα επιστρέψει στη δικαιοσύνη για την διερεύνηση των δύο συγκεκριμένων αδικημάτων.

«Η απόφαση που ελήφθη απόψε ανοίγει το δρόμο για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και για την δίκαιη αντιμετώπιση κάθε αναφερόμενου πολιτικού προσώπου έτσι ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προκειμένου οι αθώοι να δικαιωθούν και οι ενοχοποιημενοι να δικαστούν όπως πρέπει να δικαστούν και το πολιτικό σύστημα να έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας του», ανέφερε μεταξύ άλλων. Από την πλευρά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν για απόλυτο φιάσκο.