Βαθμολογία

Στον Γιάννη Νιάρρο ο χρυσός σταυρός του Δημήτρη Χορν

Νικητής του φετινού βραβείου «Δημήτρης Χορν» είναι ο Γιάννης Νιάρρος για την παράσταση του Γιάννη Οικονομίδη «Στέλλα κοιμήσου» που ανέβηκε με επιτυχία για δύο σεζόν στο Εθνικό Θέατρο.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (17/4), στο θέατρο Χορν, ο περυσινός νικητής Κωνσταντίνος Μπίμπης παρέδωσε τον χρυσό σταυρό του μεγάλου ηθοποιού στον Νιάρρο.

Το βραβείο διεκδίκησαν οι: Γιώργος Βουρδαμής για τον ρόλο τού Κρις Κέλλερ στο έργο του 'Αρθουρ Μίλλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Εμπορικόν), Δημήτρης Πασσάς για την ερμηνεία του στο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν «Υπόγειο»), Βασίλης Σαφός για την ερμηνεία του στο έργο του Ρόμπερτ Μούζιλ «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη («Πόρτα») και Πάνος Παπαδόπουλος για τον ρόλο τού Βατλέν στο έργο του Ζωρζ Φεντώ «Το Έξυπνο πουλί» σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη - Γιώργου Κατσή (Tempus Verum - Εν Αθήναις).

Την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη κέρδισε η Ιωάννα Κολλιοπούλου και αυτή για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου». Συνυποψήφιες για αυτό ήταν οι: Ευγενία Δημητροπούλου για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στέλλα Βιολάντη» (Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας, Θέατρο Χώρα), Αμαλία Καβάλη για το «Ορλάντο» (Διασκευή και Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη, Θέατρο Skrow) και Αλεξάνδρα Καζάζου για το «Insenso» (Σκηνοθεσία: Πέτρος Σεβαστίκογλου, Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν).