Βαθμολογία

Ολυμπιακός – Κέρκυρα 5-1

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση εδώ και καιρό και συνέτριψε την Κέρκυρα με 5-1. Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και πήραν άνετη νίκη με σκόρερ τους Ανσαριφάρντ, Μιραλάς, Φορτούνη, Ένγκελς, αλλά και τον νεαρό Βρουσάι!

Η Κέρκυρα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προβλημάτισε τον Ολυμπιακό χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Επστάιν στο 4, όμως οι Ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που πέτυχαν το γκολ. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 12’ μετά από ωραία κάθετη μπαλιά του Φορτούνη και δεξί πλασέ του Ανσαριφάρντ σε τετ α τετ. Ωστόσο, ένα λάθος του Νικολάου έδωσε στην Κέρκυρα την ευκαιρία να απαντήσει άμεσα. Ο νεαρός στόπερ έχασε την μπάλα από τον Ρόλε, αυτός βρήκε τον Επστάιν και ο Γερμανός με ωραία προσποίησε στον Ένγκελς και δεξί πλασέ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.

Μια στιγμή «μαγείας» του Κέβιν Μιραλάς ήταν αρκετή για να ανακτήσει ο Ολυμπιακός το προβάδισμα. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Βέλγος συνέκλινε από τα αριστερά και με πανέμορφο δεξί πλασέ νίκησε τον Γιαννακόπουλο κάνοντας το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος η Κέρκυρα έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Προτό έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Μυτίδη στο 50’ και δευτερόλεπτα αργότερα ο Ολυμπιακός έκανε το 3-1. Ο Μιραλάς έκανε φοβερή ντρίμπλα πάνω στον Σπίνουλα, πέρασε κάθετα στον Ανσαριφάρντ και αυτός έδωσε «έτοιμο» γκολ στον επερχόμενο Φορτούνη, που σκόραρε με κοντινή προβολή. Στο 71’ βρήκε δίχτυα και ο Ένγκελς με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Φορτούνη.

Στο 87’ το «Καραϊσκάκης» αποθέωσε τον πιτσιρικά Μάριο Βρουσάι, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού με δεξί πλασέ έπειτα από ασίστ του Ανσαριφάρντ!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Ελαμπντελαουί (73' Ανδρούτσος), Ένγκελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (70' Mάρτινς), Φορτούνης, Μάριν, Μιραλάς (78' Βρουσάι), Ανσαριφάρντ.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Σιόντης (55' Ιωάννου), Μπαλάφας, Γεωργίου (73' Τουράμ), Επστάιν (78'  Αρτυματάς), Ρόλε, Μυτίδης.