Βαθμολογία

Άγρια επεισόδια στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Στη σύλληψη δύο διαδηλωτών που συμμετείχαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, τη Δευτέρα (16/4), προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών μαζί με βουλευτή του ΚΚΕ διαπραγματεύτηκαν με την αστυνομία την απελευθέρωσή τους, ωστόσο, οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου έγιναν επεισόδια, όταν διαδηλωτές αποκόπηκαν από την πορεία και κατευθύνθηκαν προς την αμερικανική πρεσβεία. Φτάνοντας στο Άγαλμα του Τρούμαν προσπάθησαν να το γκρεμίσουν. Διμοιρία των ΜΑΤ επενέβη και με γκλομπ άρχισε να απωθεί τους διαδηλωτές.

Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξαν συμπλοκές, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν τους διαδηλωτές. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, εναντίον του συλλαλητηρίου που είχε οργανωθεί από συνδικάτα, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία. Το αποτέλεσμα ήταν δύο προσαγωγές και δύο τραυματισμένοι διαδηλωτές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό το γεγονός. Όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, με παροχή πλήθους διευκολύνσεων, παίρνοντας γι’ αυτό τα συγχαρητήρια του Αμερικανού πρέσβη, αλλά και επιδιώκει να διαφημίσει την προσήλωσή της στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, χτυπώντας άγρια διαδηλωτές και προστατεύοντας με πλήθος αστυνομικών δυνάμεων ένα άγαλμα – απολίθωμα του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Ο λαός και η νεολαία βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης, δεν τρομοκρατούνται και θα δώσουν ακόμη πιο δυναμικό “παρών” στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών».