Βαθμολογία

Η απάντηση της ΕΡΤ στη ΠΑΕ ΑΕΚ

Ανακοίνωση - απάντηση προς την ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε η διοίκηση της ΕΡΤ με τους ανθρώπους της δημόσιας τηλεόρασης να αναφέρονται στην παρουσία ανθρώπων του ΠΑΟΚ στην "Αθλητική Κυριακή".

Η ΕΡΤ επανέλαβε μέσω ανακοίνωσής της τα λεγόμενα του επικεφαλούς του αθλητικού τμήματος δημοσιογράφο Γιώργο Λυκουρόπουλο ότι δηλαδή υπήρξε επικοινωνία με την ΠΑΕ ΑΕΚ και να παρακολουθήσει άνθρωπος την εκπομπή προκειμένου να παρέμβει αν το θεωρήσει αναγκαίο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Θέμα προέκυψε με την παρουσία ανθρώπων του ΠΑΟΚ σε ζωντανή σύνδεση από την Θεσσαλονίκη στην «Αθλητική Κυριακή». Η ΑΕΚ αντέδρασε με διαρροή απειλώντας με καταγγελίες την ΕΡΤ, ωστόσο, ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος και παρουσιαστής της εκπομπής Γιώργος Λυκουρόπουλος μετέφερε τη θέση της ΕΡΤ:

«Επικοινώνησα με τον κ. Δημάτο, τον ενημέρωσα ότι θα φιλοξενηθούν στην εκπομπή οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και του ζήτησα να παρακολουθεί την εκπομπή κάποιος από την ΑΕΚ για να παρέμβει ζωντανά, αν το θελήσει. Μου απάντησε ότι θα είναι στο δρόμο μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά και μου είπε ότι θα ενημερώσει τον κ. Λυσσάνδρου, για να παρακολουθεί την εκπομπή και να παρέμβει» είπε ο δημοσιογράφος ζωντανά στον αέρα της εκπομπής.

Είναι προφανές ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, η εκπομπή κινήθηκε δεοντολογικά και ουδείς μπορεί να προσάψει κάτι στην ΕΡΤ.