Βαθμολογία

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

Η Ξάνθη πήρε νίκη αποφασιστικής σημασίας για την έξοδο στην Ευρώπη, καθώς επικράτησε 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και, σε συνδυασμό με την χθεσινή ήττα του Αστέρα Τρίπολη από τον Λεβαδειακό, είναι πλέον μόνη στην 5η θέση με διαφορά τριών βαθμών από τους Αρκάδες.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό πλασέ στην απέναντι γωνία του Ντζουρίτσκοβιτς στο 50’, όμως αυτός που προσέφερε το απόλυτο highlights της αναμέτρησης ήταν ο Έρικ Γέντρισεκ.

Ο Σλοβάκος επιθετικός έκανε το 2-0 με εκπληκτικό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση, το οποίο αιφνιδίασε και «κρέμασε» τον Βελλίδη, μην αφήνοντάς του το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης. Ο Γέντρισεκ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ξάνθης, κάνοντας το 3-0 με κοντινό πλασέ στο 72’, ενώ ο Λουσέρο είχε δοκάρι στο 81’.

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Σβαρνάς, Ντε Λούκας, Τριάδης (Λουσέρο 73' ), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας, Γέντρισεκ, Σιλά, Λισγάρας (Φασίδης 21'), Μπρίτο (Κάστρο 46΄).

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Λίλα, Μιχαήλ, Γιάκος, Τζημόπουλος, Κόντε, Τσικάρσκι, Καρανίκας (Νικολιάς 53΄), Μανθάτης, Σκόνδρας (Χαλκιαδάκης 57΄).