Βαθμολογία

Έτρεχε με 4Χ4 η ΑΕΛ (PICS)

Χορταστικό παιχνίδι στο AEL FC ARENA την Κυριακή (15/4) ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό (4-2). Η «Βασίλισσα» του κάμπου πήρε μια σημαντική νίκη και έτσι θα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία την προσεχή Τετάρτη στο ΟΑΚΑ για τον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ με στόχο να συμμετέχει σε έναν ακόμη τελικό.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Φωτογραφίες: Κώστας Τσομάκος

Η ΑΕΛ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο λεπτό, κατάφερε πολύ γρήγορα να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη που τόσο ήθελε. Ένα τρίποντο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού ξέφυγε και άλλο από την ζώνη του υποβιβασμού και νιώθει πλέον αρκετά άνετα για τα εναπομείναντα ματς.

Η εμφάνιση της ΑΕΛ ήταν αρκετά καλή και σίγουρα άκρως παραγωγική, με τον τεχνικό Σωτήρη Αντωνίου να μένει σίγουρα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και το τελικό αποτέλεσμα. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε ο Παναιτωλικός από το 21’ αφού αποβλήθηκε ο Μάρκος Πάουλο. Αισθητά βελτιωμένος ήταν και ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου, αφού έγιναν βελτιωτικές εργασίες στον τάπητα.

Το φιλμ του αγώνα

1’: Ο Μοράρ βγήκε στην πλάτη των αμυντικών των γηπεδούχων και με πλασέ «κρέμασε» τον Μπόζοβιτς, που βρήκε λίγο την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να την σταματήσει (0-1).

4':Ωραία μπαλιά του Ντέλετιτς από τα αριστερά, πιάνει το σουτ ο Μασούρας, άουτ.

5': Διπλή ευκαιρία για την ΑΕΛ! O Αγκάνοβιτς κάνει το σουτ, διώχνει ο Κυριακίδης, ο Μιλοσάβλιεβιτς παίρνει το ριμπάουντ, διώχνει πάλι ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού.

9': Ο Ντέλετιτς βγαίνει γρήγορα στην κόντρα, στρώνει στον Μιλοσάβλιεβιτς και εκείνος βάζει φάλτσα σε σουτ έξω από την περιοχή και «εκτελεί» τον Κυριακίδη (1-1).

14': Ο Ντέλετιτς εκτελεί το κόρνερ από δεξιά, ο Γκόλιας κάνει ανάποδη κεφαλιά μέσα από την περιοχή και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (2-1).

21': Κόκκινη κάρτα στον Μάρκος Πάουλο! Την έχει δεχθεί για χτύπημα στον Μασούρα εκτός φάσης, όταν οι δύο παίκτες τραβιόντουσαν περιμένοντας την εκτέλεση φάουλ.

27': Εξαιρετική μπαλιά του Φατιόν, ο Μασούρας φεύγει από τα δεξιά μόνος του και το σουτ, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

34': Ο Ντέλετιτς κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, διώχνει ο Κυριακίδης, ο Ναζλίδης επιχειρεί με τη σειρά του, διώχνει ξανά.

41': Πέναλτι για την ΑΕΛ. Καταλογίζεται στον Τσοκάνη για μαρκάρισμα στον Ναζλίδη.

42': Ο Ναζλίδης αναλαμβάνει την εκτέλεση ... αλά Πανένκα και δεν αστοχεί (3-1).

45': Κόρνερ για την ΑΕΛ. Το εκτελεί από τα δεξιά φαλτσαριστά ο Ντέλετιτς, διώχνει ο Κυριακίδης, ξαναφτάνει στον Ντέλετιτς η μπάλα, μαζεύει ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού.

51': Κόρνερ για την ΑΕΛ. Το εκτελεί από τα δεξιά ο Αγκάνοβιτς, διώχνει ο Κυριακίδης.

57': Σέντρα του Χούμπτσεφ από τα αριστερά, ο Αγκάνοβιτς πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και σκοράρει (4-1).

61': Βαθιά μπαλιά για τον Ρόσα, ο Μασούρας πάει να διώξει με κεφαλιά, αλλά ο Μπόζοβιτς είναι εκτός εστίας και με τα φάλτσα που παίρνει η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα (4-2).

68': Σουτ του Ρόσα, βγήκε και μάζεψε ο Μπόζοβιτς.

71': Σουτ του Ντέλετιτς έξω από την περιοχή, διώχνει δύσκολα ο Κυριακίδης.

84': Ο Περόνε κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, διώχνει με τα πόδια ο Κυριακίδης.

86': Νέα εξαιρετική επέμβαση του Κυριακίδη σε πλασέ του Μλαντένοβιτς μέσα από την περιοχή.

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Χούμπτσεφ, Μόρα, Ζίζιτς, Γκόλια, Φατιόν, Μασούρα (68’ Μλαντένοβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (80’ Μπάλλας), Αγκάνοβιτς (62’ Περόνε), Ναζλίδης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Ντίας, Μοράρ, Ρόσα, Μάρκος Πάουλο, Μπράβο (63’ Ρότσα), Γιαννιώτης, Κλέσιο.

Ρέφερι: Εμμανουήλ Σκούλας. Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης. 4ος: Αθανάσιος Σέζος.