Βαθμολογία

Ξέσπασμα Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου

Κεραυνούς πέταξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο. Ο Ρουμάνος τεχνικός ήταν έξω φρενών και ξέσπασε για το γκολ του Βαρέλα στον αγώνα με την ΑΕΚ.

«Και ξανά θα το πω, μας έκλεψαν! Δεν θέλω να ξαναπώ τα ίδια πράγματα, γιατί είμαι τρελός και πραγματικά θα μπορούσα να πω άλλα πράγματα, αλλά προσπαθώ να συγκρατήσω τον εαυτό μου...». Ακόμη μίλησε:

Για την δήλωση του τεχνικού του Πανιωνίου ότι στην Ελλάδα δεν ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο: «Σίγουρα και εγώ είμαι πολύ απογοητευμένος, όλοι μας είμαστε. Είναι κρίμα μια τέτοια ομάδα να τις κλέβουν πράγματα με τέτοιο τρόπο. Μας έκλεψαν, ήρθαν εδώ μας πήραν πράγματα και μας έκλεψαν. Έχουμε 61 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό, θα το λέω για να το ακούνε, να ξέρουν πως είναι τα πράγματα, θα το θυμίζω συνέχεια και από εδώ και πέρα, σε κάθε ευκαιρία μου, θα λέω τα πράγματα όπως είναι. Από την άλλη πλευρά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που μπήκαμε στο παιχνίδι, μπήκαμε πολύ καλά, είμαστε άτυχοι για το εύρος του σκορ στο πρώτο μέρος, θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο μας βρήκε να παίζουμε πιο ισορροπημένα, να γυρνάμε την μπάλα περισσότερο, προσπαθώντας να βρούμε τον χώρο για να σκοράρουμε, ήμασταν και λίγο πιο ήρεμοι γιατί θεωρήσαμε ότι το παιχνίδι έχει κριθεί, καταφέραμε να σκοράρουμε και το 3ο γκολ και αν για κάτι είμαι στεναχωρημένος σήμερα, είναι για το εύρος του σκορ που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο».

Για το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στον αγώνα: «Πιστεύω πως θα προετοιμάζαμε τα παιχνίδια με διαφορικό κίνητρο, μιας και θα είχαμε περισσότερη διαφορά από τις άλλες ομάδες και θα ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, καθώς θα διεκδικούσαμε τον τίτλο, οπότε θα ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στα παιχνίδι μας. Είναι πράγματα τα οποία συμβαίνουν και μπορεί να μην καταλάβει ο κόσμος ενδεχομένως, είναι η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η ομάδα να είναι τόσο συγκεντρωμένη συνεχώς, να πρέπει να αντιμετωπίζει τα πάντα και όσα συμβαίνουν γύρω της, δεν έχω παραπονεθεί ποτέ για όλα αυτά και ξαφνικά να βρίσκεται ένα ρολό χαρτιού το οποίο ξεδιπλώνεται και μια επιτροπή που πήρε μια πρωτόδικη απόφαση η οποία είναι τελείως άδικη και αντιεπαγγελματική και να πρέπει να το ξεπεράσεις όλο αυτό.

Επιστρέψαμε μετά πάλι μετά από μια δύσκολη κατάσταση κερδίζοντας  ένα ματς με την ΑΕΚ, όπου πάλι έγινε η ίδια κατάσταση και μας έκλεψε ένα παιχνίδι και βαθμούς.  Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να συγαχαρούμε τους παίκτες μας οι οποίοι επέστρεψαν δυο φορές από μια δύσκολη κατάσταση, την πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό και την δεύτερη με την ΑΕΚ. Είναι ποδόσφαιρο,  τα πάντα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο, πιθανόν σήμερα να μπαίναμε στο γήπεδο και να μην κερδίζαμε το παιχνίδι, να μην μπορούσαμε να σκοράρουμε και ο Πανιώνιος με μια ευκαιρία να έπαιρνε το παιχνίδι, αλλά θα ξέραμε ότι ήμασταν κακοί εμείς σήμερα και για αυτό δεν κερδίσαμε αλλά είναι πολύ κρίμα και λάθος, μια τέτοια μεγάλη προσπάθεια, να χάνεται  από μια τέτοια στρατηγική των αντιπάλων και να γίνεται αυτό δυο συνεχόμενες εβδομάδες».

Σχετικά με το τι έχει μάθει αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα: «Αυτό που έμαθα στην Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ότι όταν υπάρχει η άνεση και η διάθεση να δουλέψει ένα γκρουπ πολύ καλά, μπορεί να το κάνει. Για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος».

Για τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: «Περιμένω πολλά από αυτούς, αλλά εμείς έχουμε έναν δικό μας τρόπο προετοιμασίας. Δεν είναι εύκολο να πας σε μία ομάδα και να παίξεις αμέσως. Ίσως αυτό έχει να κάνει και με το πως δουλεύει η κάθε ομάδα. Εμείς έχουμε μία οργάνωση και μία φιλοσοφία. Είναι λίγο δύσκολο όσον αφορά εμάς... Όταν έχεις μία φιλοσοφία κι έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, οι παίκτες έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μπορούν να δώσουν περισσότερα. Είναι δύσκολο να βρεθεί και η ευκαιρία να βρεθούν οι ίδιοι.

Η αλήθεια είναι ότι τον Γενάρη, ενδεχομένως να περιμένεις να πάρεις άμεσες λύσεις, αλλά το 80% των μεταγραφών γενικότερα στο ποδόσφαιρο, περισσότερο ζημιώνουν, παρά βοηθούν. Εμείς θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη κάλυψη στις θέσεις μας, δεν είχαμε και θέματα τραυματισμών, αλλά πραγματικά και οι τρεις είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Θα δούμε τι θα συμβεί και μέχρι το τέλος. Ο Αζεβέδο έχει παίξει σε κορυφαίο επίπεδο, ο Μουλέν είναι παίκτης με μεγάλη ποιότητα και μπορείς να τον απολαμβάνεις βλέποντας τον με την μπάλα. Ο Μιχόγεβιτς είναι διεθνής παίκτης με τις μικρές Εθνικές της Βοσνίας κι έχει απέναντι του τρεις παίκτες τον Βαρέλα, τον Μαλεζά και τον Κρέσπο που έχουν κάνει εξαιρετικά παιχνίδια».