Βαθμολογία

Ήττα στο τελικό του Λεν Τρόφι για τις γυναίκες του Ολυμπιακού

Την ήττα με σκορ 13-11 γνώρισε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού από την Ντουναϊσβάρος και έχασε έτσι την ευκαιρία να κατακτήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο.

Οι "ερυθρόλευκες" με άγχος και αρκετά λάθη κυρίως στο δεύτερο οκτάλεπτο είδαν τις Ουγγαρέζες να ξεφεύγουν στο σκορ με 8-5 και κάπου εκεί παρά τις προσπάθειες στο τρίτο οκτάλεπτο δεν ήρθε η ανατροπή.

Με 4-4 ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος, όμως στο δεύτερο οκτάλεπτο η ουγγρική ομάδα εκμεταλλεύτηκε το άγχος των Ελληνίδων και προηγήθηκε 7-5, αλλά και 8-5 στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου. Παρά τα τρία γκολ πίσω οι πρωταθλήτριες Ελλάδος δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν 9-9, αλλά το φινάλε έκλεισε με 9-10 υπέρ της Ντουναϊσβάρος.

Το τέρμα της Έγκενες έφερε το 10-10, όμως οι Ουγγαρέζες πήραν προβάδισμα 2 τερμάτων 12-10 και εν τέλει κατέκτησαν και το τρόπαιο με το τελικό 13-11. Όπως και να 'χει πάντως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού, όπως και σε κάθε ελληνική ομάδα που μας εκπροσωπεί σε ένα τελικό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αναλυτικά τα οκτάλεπτα: 4-4, 1-3, 4-3, 2-3

Ολυμπιακός: Ασημάκη 1, Έγκενς 3, Αβραμίδου 4, Ελ.Πλευρίτου 1, Έμολο 2,

Ντουναϊσβάρος: Μαχιέ 1, Ζίγκλερ 1, Γκάρντα 4, Εμχούνου 2, Σιλάγκ 3, Γκουρισάτι 1