Βαθμολογία

Σπανούλης: «Αξέχαστο το τρίποντο επί του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ...»

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1 από καταβολής επαγγελματικού πρωταθλήματος είναι πια ο Βασίλης Σπανούλης, o oποίος δεν έκρυψε τη χαρά του μετά το τέλος του ματς με τον Πανιώνιο.

Παράλληλα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού αποκάλυψε και ποιο καλάθι ξεχωρίζει από όλα αυτά τα χρόνια της θητείας του στο ελληνικό πρωτάθλημα, λέγοντας σχετικά: «Είναι ένα πρόσφατο. Το τρίποντο επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, που μας έδωσε το πρωτάθλημα».

Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ τιμητικό να γίνεται αυτό. Σκέφτομαι, ωστόσο, μόνο το τώρα. Είναι τιμή μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες και τους προπονητές που είχα, όλα αυτά τα χρόνια, και μου έδειχναν σεβασμό και εμπιστοσύνη. Αυτά, όμως, θα τα σκεφτώ πολύ αργότερα. Είμαι ακόμη εν ενεργεία παίκτης. Οι υποχρεώσεις τρέχουν και τώρα αρχίζουν τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας». Επίσης, είπε:

Για το αν ήξερε ότι κόντευε να σπάσει το ρεκόρ του Νίκου Χατζή: «Ήξερα ότι ήθελα άλλους 9 πόντους. Αλλά λίγο η ατμόσφαιρα μας επηρέασε, σαν ομάδα, δεν ήταν εύκολο. Άλλο να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο και άλλο αυτό».

Για τον Χατζή: «Ο Νίκος ήταν ένας σπουδαίος σκόρερ».

Για το αν σκεφτόταν το ρεκόρ όταν ξεκινούσε την καριέρα του: «Όχι. Δεν το σκεφτόμουν καν όταν ξεκινούσα. Μόνο την κάθε ομάδα που αγωνιζόμουν σκεφτόμουν πώς θα βοηθήσω. Ευχαριστώ τον Θεό που με ευλόγησε να παίξω μπάσκετ».