Βαθμολογία

Πρόκριση με μούφα πέναλτι στο 97’ για τη Ρεάλ

Η Γιουβέντους πέτυχε απίθανη επιστροφή, μπαίνοντας μπροστά στο σκορ με 3-0 επί της Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέουν, όμως στο 93' ο διαιτητής Όλιβερ καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των Μαδριλένων στο 93', με τον Ρονάλντο να ευστοχεί στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων και να τους στέλνει στα ημιτελικά!

Όχι, δεν άξιζε έτσι να φύγει ο Τζίτζι Μπουφόν από αυτή τη διοργάνωση. Όχι, δεν του έπρεπε να φύγει με κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις, από ένα τέτοιο σφύριγμα. Είναι αμαρτία για το ίδιο το ποδόσφαιρο να μην μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν αν…

Αν ο Μάικλ Όλιβερ αντιδρούσε ως ένας τυπικός Άγγλος διαιτητής που αφήνει τις επαφές και δεν ψαρώνει από εύκολα πεσίματα εντός περιοχής. Η Γιουβέντους ήταν καθ’ οδόν προς το μεγαλύτερο παραμύθι στην ιστορία του Champions League.

Μπορεί να έπαιρνε την πρόκριση, μπορεί και όχι, δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι πως στην ιστορία δεν θα μείνει αυτό το 0-3 μέχρι το 89ο λεπτό, αλλά η φάση του τελευταίου λεπτού. Αυτή που ο Λούκας Βάθκεθ πέφτει υπερβολικά εύκολα από την προβολή του Μπενάτια και ο Άγγλος διαιτητής δειχνει την λευκή βούλα.

Μία φάση που θα μνημονεύεται για πάντα. Ο τρελαμένος Μπουφόν αποβλήθηκε για κάτι… «γαλλικά», ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν χαρίστηκε από την λευκή βούλα και το τελικό 1-3 έστειλε τη «βασίλισσα» στα ημιτελικά με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο όλων των εποχών.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Βαγιέχο, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο (46' Λούκας Βάθκεθ), Κρόος, Μόντριτς (75' Κόβατσιτς), Ισκο, Μπέιλ (46' Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Γιουβέντους (Μάξι Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπενάτια, Ντε Σίλιο (17' Λίχσταϊνερ), Αλεξ Σάντρο, Ματουιντί, Κεντίρα, Πιάνιτς, Ντάγκλας Κόστα, Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν (95' Σέζνι).