Βαθμολογία

Με το άρωμα της Άννας το φιλικό στα Βούναινα (PICS)

Ένα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον φιλικό έγινε την Τρίτη του Πάσχα (10/4) στα Βούναινα, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Αστραπή Νέας Πολιτείας, το οποίο βρήκε νικήτρια την δεύτερη με 4-3.

Ένα φιλικό στο οποίο οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες και ήταν σίγουρα χρήσιμο για συμπεράσματα για τους δυο τεχνικούς, Θοδωρή Εμμανουήλ από πλευράς Βουναίνων και Βαγγέλη Μπρισίμη από πλευράς Νέας Πολιτείας.

Αγωνιστικά ένα φιλικό στο οποίο τα Βούναινα βρέθηκαν να προηγούνται με 3-1, ωστόσο ηττήθηκαν από την ήδη υποβιβασμένη στην Α1 ΕΠΣΛ ομάδα της Αστραπής, σε ένα φιλικό που διαιτήτευσε ο τερματοφύλακας Νίκος Ζεϊμπέκης.

Στα αξιοσημείωτα ότι στο τελευταίο τέταρτο αγωνίστηκαν δώδεκα παίκτες σε κάθε ομάδα καθώς εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο ο 12χρονος Ραφαήλ Εμμανουήλ, γιός του τεχνικού των Βουναίνων και ο 11χρονος Νίκος Μπρισίμης, γιός του προπονητή της Νέας Πολιτείας.

Η Νέα Πολιτεία άνοιξε το σκορ στο 5' με πλασέ του Σκόμπα από σέντρα του Μαναού, για να ισοφαρίσει στο 10' για τα Βούναινα ο Ιβ Μόκα επίσης με πλασέ, ύστερα από σέντρα του Τσανά. Με την συμπλήρωση του ημιώρου ο Φώτης Μερτζανίδης με ψηλοκρεμαστό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ ο ίδιος στο 45' με σουτ έκανε το 3-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Πραγματική αστραπή στην επανάληψη η Αστραπή πέτυχε τρία γκολ και έφτασε στη νίκη. Αρχικά στο 50' ο Μπέτσης έβγαλε τη σέντρα και ο Δοξαριώτης με πλασέ έκανε το 3-2, για να ισοφαρίσει στο 65' σε 3-3 ο Κατσάνος με πολύ ωραίο σουτ από το χώρο του κέντρου. Το τελικό 3-1 πέτυχε στο 80' ο Μαναός με επίσης ωραίο σουτ.

Βούναινα (Θοδωρής Εμμανουήλ): Λωρίδας, Ραπτόπουλος, Γιουρούκης, Μερτζανίδης Η., Κατσιώτης, Χριστοδούλου, Νταναβάρας, Χατζηλιάδης Γ., Τσανάς, Μερτζανίδης Φ., Ιβ Μόκα.

Έπαιξαν και οι: Ψαρρής, Δούνιας.

Αστραπή Νέας Πολιτείας (Βαγγέλης Μπρισίμης): Πραγκαφίλης, Βουβουσίρας, Ζήσης, Χλωρός, Δοξαριώτης, Μπέτσης, Κατσάνος, Μαναός, Σκόμπας, Πράπας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το παρών στο γήπεδο των Βουναίνων έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Νίκος Σοφής και η μητέρα του Άννα Χατζησαββίδου. Η κ. Χατζησαββίδου έχει καταγωγή από τα Βούναινα και είναι η χρυσή χορηγός της ομάδας. Πρόκειται για μια εξέχουσα προσωπικότητα αφού εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται με μια μεγάλη επιχείρηση στη Γερμανία, εκείνο όμως που έχει σημασία είναι ότι ποτέ δεν ξέχασε το τόπο καταγωγής της, αφού πάντα είναι κοντά και βοηθά το μέγιστα.

Το όνειρο της όταν επιστρέψει σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα είναι να βάλει τη δική της πινελία σε ότι όμορφο δημιουργήσει στα Βούναινα. Θεωρούμε πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε τέτοιους ανθρώπους που βοηθούν και πόσω μάλλον στο επίπεδο του αθλητισμού. Μακάρι είναι το παράδειγμα της προς μίμηση και για άλλους ανθρώπους. Μετά το τέλος του φιλικού η ομάδα ήταν προσκεκλημένη στην πλατεία του χωριού για καφέ, αναψυκτικό και γλυκό από την κ. Άννα η οποία παρέθεσε όμορφο δείπνο σε ταβέρνα του χωριού για τους φίλους της.

ΒΑΣΩ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ