Βαθμολογία

Και επίσημα αφαίρεση βαθμών στο Παναθηναϊκό

Μια μαύρη και ντροπιαστική στιγμή στην ιστορία του Παναθηναϊκού καθώς οι "πράσινοι" τιμωρήθηκαν και επίσημα με αφαίρεση τριών βαθμών για τις οφειλές προς τον Βέμερ.

Η διοργανώρια αρχή της Super League ανακοίνωσε ότι αφαιρούνται τρεις βαθμοί από το "τριφύλλι", βαθμοί που θα επιστραφούν αν υπάρξει αποπληρωμή των χρεών προς τον Γερμανό, εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζουν οι κανονισμοί.

Έτσι βαθμολογικά ο Παναθηναϊκός από τους 32 βαθμούς πηγαίνει στους 29 και στην 11η θέση της βαθμολογίας και ενώ θυμίζουμε ότι οι Αθηναίοι ξεκίνησαν και με -2 βαθμούς από πέρσι λόγω των γεγονότων στο ματς των play-off με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 35/2018 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο που κοινοποιήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και στη Super League τη Μ. Τρίτη 03/04/2018 και αφού παρήλθε άπρακτη η προθεσμία των τριών (3) εργασίμων ημερών που το Δικαστήριο έταξε στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για την εξόφληση της επιδικασθείσης χρηματικής απαίτησης του αιτούντος ποδοσφαιριστή Jens Alexander Vemmer, από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από τον οικείο βαθμολογικό πίνακα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον οικείο Κανονισμό Ιδιότητας & Μεταγραφών της ΕΠΟ (Άρθρο 24 παρ. 5), αν η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ προβεί στην εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή εντός του προβλεπόμενου από τον Κανονισμό χρονικού διαστήματος, οι εν λόγω τρεις (3) βαθμοί θα επιστραφούν στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με νεότερη απόφαση της Super League».