Βαθμολογία

Αλλαγές σε Β' και Γ' Λυκείου

Μεγάλες θα είναι οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και θα ισχύσουν από το 2020. Το νέο σύστημα θα αφορά τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου, ενώ πέρα του εξεταστικού συστήματος, μεγάλες αλλαγές θα υπάρξουν και στη  Β΄ Λυκείου.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» την Τετάρτη (11/4), οι αλλαγές στη Β’ Λυκείου θα είναι ριζικές, τόσο σε πρόγραμμα, όσο και συγγράμματα. Οι δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου θα συνδεθούν περισσότερο με την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιου και θα απομακρυνθεί από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λυκείου.

Στην Β΄ Λυκείου, λοιπόν, οι μαθητές θα ολοκληρώνουν τις εγκύκλιες γνώσεις τους, αλλά θα διδάσκονται λιγότερα μαθήματα και σε μεγαλύτερο βάθος.  Οσον αφορά την  Γ΄ Λυκείου, στις απολυτήριες εξετάσεις θα υπάρχουν μόνο τέσσερα μαθήματα, ενώ τα θέματα τους θα είναι κοινά για όλη την Ελλάδα. Τα μαθήματα αυτά θα είναι Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία και Φυσικές Επιστήμες.

 Η Γλώσσα θα διδάσκεται και θα εξετάζεται μαζί με την Λογοτεχνία ενώ για τις Φυσικές Επιστήμες σε εξέλιξη βρίσκεται η αντιπαράθεση για τη διδακτική ισορροπία και τις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.