Βαθμολογία

Ο Μανωλάς απέκλεισε την Μπαρτσελόνα!

Ο Μανωλάς "σόκαρε" τον Βαλβέρδε και τον πλανήτη ολόκληρο, καθώς με δικό γκολ του έκανε το 3-0 για τη Ρόμα, σκορ με το οποίο οι "τζαλορόσι" απέκλεισαν τους "μπλαουγκράνα" και πέρασαν στα ημιτελικά του Champions League.

Θαύματα γίνονται στο ποδόσφαιρο και ένα από αυτά είχε μεγάλο πρωταγωνιστή έναν σπουδαίο Έλληνα ποδοσφαιστή, καθώς με γκολ του Κώστα Μανωλά η Ρόμα απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε νικήσει 4-1 στην Βαρκελώνη και όμως η Ρόμα κατάφερε να νικήσει με 3-0, με τον Μανωλά να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 82' με κεφαλιά και να "τρελαίνεται"!

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Ρόμα προκρίνεται στα ημιτελικά του Champions League. Η πρώτη ήταν το 1984, ως Κύπελλο Πρωταθλητριών βέβαια, όταν είχε χάσει στα πέναλτι απ' τη Λίβερπουλ στον τελικό.

Όσον αφορά στην Μπαρτσελόνα, μπορεί να είναι αήττητη στην Ισπανία, αλλά για τρίτη σερί χρονιά αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Champions League (Ατλέτικο το 2015 και Γιουβέντους το 2016).

Η Μπαρτσελόνα είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, με τον Άλισον να μπλοκάρει την μπάλα στο σουτ του Σέρτζι Ρομπέρτο στο 4ο λεπτό, αλλά η δεύτερη τελική στο στόχο για τους Καταλανούς ήρθε μετά από 70 αγωνιστικά λεπτά!

Η Ρόμα πέτυχε τον πρώτο της στόχο, δηλαδή ένα γρήγορο γκολ, καθώς στο 6' ο Έντιν Τζέκο άνοιξε το σκορ, νικώντας τον Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν με αριστερή προβολή στο τετ-α-τετ, απ' την τρομερή μπαλιά του Ντανιέλε Ντε Ρόσι.

Οι Ιταλοί κατάφεραν να περιορίσουν τους "μπλαουγκράνα", οι οποίοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν άλλες προσπάθειες για γκολ, αμφότερες με άστοχες εκτελέσεις φάουλ του Λιονέλ Μέσι.

Ο Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο παρέταξε τη Ρόμα με τριάδα στην άμυνα τους Ζουάν Ζεζούς, Μανωλά και Φάσιο, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν τους Μέσι και Σουάρες, ενώ μπακ-χαφ ήταν οι Φλορέντσι και Κολάροβ.

Το ματς της καριέρας του έκανε ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι, ο "καπιτάνο" απ' το καλοκαίρι που σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος είχε την ασίστ, αλλά και σκόραρε και για το 2-0.

Ο Τζέκο κέρδισε το πέναλτι απ' τον Πικέ, ο Ισπανός γλίτωσε την αποβολή (πήρε κίτρινη) και ο Ντε Ρόσι από τα 11 βήματα ήταν ψύχραιμος και διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων στο 58'.

Πλέον η Ρόμα ήθελε ένα γκολ για το θαύμα και δεν το αναζήτησε με πανικό, με τον Ντι Φραντσέσκο να περνά στο ματς τους Τζενγίζ Ουντέρ και Στεφάν Ελ Σααραουί για να στηρίξουν στην επίθεση τον Τζέκο, ο οποίος έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 80' (απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν την προβολή του στο δεύτερο δοκάρι).

Η πρώτη φορά που η Μπαρτσελόνα είχε τελική στο στόχο μετά το 4ο λεπτό ήταν στο 74', όταν το σουτ του Μέσι απέκρουσε ο Άλισον, ενώ η πρώτη κίνηση του Βαλβέρδε στο 81', με τον Αντρέ Γκόμες να αντικαθιστά τον Ινιέστα.

Στο 82' ήρθε η λύτρωση για τους Ρωμαίους, με τον Έλληνα "μονομάχο", τον Κώστα Μανωλά, να κάνει το 3-0 με τρομερή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τζενγίζ Ουντέρ (την πρώτη αλλαγή του Ντι Φραντσέσκο).

Σκόρερς: 6' Τζέκο, 58' πέν. Ντε Ρόσι, 82' Μανωλάς.

ΡΟΜΑ (5-3-2): Άλισον, Φλορέντσι, Ζουάν Ζεζούς, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροβ, Ντε Ρόσι, Στρόουτμαν, Ναϊνγκολάν (77' Ελ Σααραουί), Σικ (73' Τζενγίζ Ουντέρ), Τζέκο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Νέλσον Σεμέντο (85' Ουσμάν Ντεμπελέ), Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (85' Αλκάθερ), Ράκιτιτς, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ινιέστα (81' Αντρέ Γκόμες), Μέσι, Λουίς Σουάρες.