Βαθμολογία

«Δεν πανηγυρίζουμε – Ο Ιωνικός πρέπει να πρωταγωνιστεί»

Παρότι ήρθε στον Ιωνικό τον Ιανουάριο, κατάφερε με την απόδοσή του να βοηθήσει πολύ την ομάδα στη μάχη της παραμονής στον 6ο όμιλο της Γ΄Εθνικής. Ο Χρήστος Χατζησάββας πέτυχε κάποια κρίσιμα γκολ, ενώ η συνολική του παρουσία ήταν καταλυτική. Ο ίδιος μίλησε στη Mikriliga για την επίτευξη του στόχου της σωτηρίας, το ειδικό βάρος της φανέλας του Ιωνικού, αλλά και τις δικές του εμφανίσεις, που σίγουρα έχουν τραβήξει τα βλέμματα.

Για την παραμονή της ομάδας παρότι ήταν με την πλάτη στον τοίχο:

«Η αλήθεια είναι ότι οι αγωνιστικές ήταν πάρα πολύ λίγες. Ήξερα, όταν ήρθα στην ομάδα ότι θα έπαιζα 8 παιχνίδια. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για μας, όταν αναγκαστήκαμε να παίξουμε δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών. Ο κόσμος μας είναι η δύναμή μας και δεν είναι εύκολο να παίζεις χωρίς αυτόν. Δε σκεφτήκαμε ποτέ, όμως, ότι η ομάδα θα πέσει. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια και είχαμε πίστη στις δυνατότητές μας. Ήρθαν έμπειροι παίχτες, όπως ο Χαλκιάς και ο Αλεξίου, οι οποίοι βοήθησαν πολύ. Ξέραμε ότι με το υλικό που έχουμε, δεν μπορούμε να πέσουμε. Στο τέλος, κοιτάζαμε να παίρνουμε νίκες και περιμέναμε και τα άλλα αποτελέσματα. Πιστεύαμε ότι ένα από τα δύο ματς της τελευταίας αγωνιστικής θα σπάσει. Έτσι, κι έγινε. Ο Εθνικός κέρδισε τη Ρόδο και ήταν αυτή που υποβιβάστηκε τελικά».

Τι ρόλο έπαιξε η φανέλα της ομάδας;

«Έχω παίξει αντίπαλος με τον Ιωνικό πολλές φορές και τώρα το κατάλαβα ακόμη καλύτερα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κερδίσεις αυτήν την ομάδα, ειδικά μέσα στη Νίκαια. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε. Καταφέραμε να σωθούμε, αλλά ο Ιωνικός πρέπει να πρωταγωνιστεί κι όχι να μάχεται για να μην πέσει. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Φέτος, βέβαια, ήρθαν έτσι τα πράγματα που δυσκολευτήκαμε περισσότερο. Μην ξεχνάτε παιχνίδια, όπως στη Ρόδο ή με τον Ασπρόπυργο στην έδρα μας, που αδικηθήκαμε πολύ. Τέλος καλό, όμως, όλα καλά».

Πώς νιώθει που βοήθησε πολύ την ομάδα με την απόδοσή του;

«Μετά το ματς με τον Ιάλυσο και το γκολ που πέτυχα στο 90′, ανέβηκα πολύ ψυχολογικά. Κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα μου κι αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Με στήριξαν πολύ όλοι. Οι συμπαίχτες μου, ο κόσμος, το τεχνικό τιμ. Με συμβούλεψαν να μην κάνω τόσες πολλές κούρσες και να έχω καθαρό μυαλό. Στις προηγούμενες ομάδες έπαιζα κυρίως στην άκρη, ενώ εδώ βρέθηκα να αγωνίζομαι σαν φορ κι αυτό μου έδωσε πολλές απαραίτητες ανάσες».

Πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση μετά το γρήγορο τέλος του πρωταθλήματος;

«Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι αρκετά μεγάλο το διάστημα μέχρι την επανέναρξη των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων. Είναι πολύ δύσκολο, όταν δεν κάνεις προπόνηση, να διατηρηθείς αγωνιστικά. Υπάρχουν τρόποι, όπως το γυμναστήριο ή το personal training, αλλά και πάλι δεν υποκαθιστούν την προπόνηση. Γι’ αυτό το λόγο, ενδέχεται πολλές ομάδες που τελείωσαν γρήγορα να ξεκινήσουν νωρίς την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν».

Οι στόχοι του; Θα μείνει στον Ιωνικό και του χρόνου;

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να το ξέρω αυτό. Πρέπει να μιλήσω με τη διοίκηση του Ιωνικού και θα δούμε πως θα πάει. Εμείς, άλλωστε, έχουμε ακόμα προπονήσεις. Μόλις τελειώσουμε θα συζητήσουμε».