Βαθμολογία

To FBI έλυσε το μυστήριο της αιγυπτιακής μούμιας των 4.000 χρόνων

Λύθηκε το «μυστήριο» της μούμιας των 4.000 χρόνων που βρέθηκε το 1915 στη νεκρόπολη της Αιγύπτου, στην Deit el-Bersha. Οι αρχαιολόγοι υποστήριζαν πως ο τάφος ανήκει στον Djehutynakht και τη σύζυγό του, ωστόσο, ήταν άγνωστο εάν το κεφάλι άνηκε σε άντρα ή γυναίκα.

Μετά από 103 χρόνια, τελικά, και με τη βοήθεια της εξελιγμένης τεχνολογίας στη Βιολογία, οι επιστήμονες κατέληξαν σε συμπέρασμα. Πιο συγκεκριμένα, η βιολόγος του FBI, Odile Loreille, εφαρμόζοντας μία εξαιρετικά προηγμένη τεχνική ανάλυσης DNA, ανακοίνωσε πως το κεφάλι της μούμιας ανήκει σε άντρα, γεγονός που ενισχύει το σενάριο να είναι ο Djehutynakht.

«Δεν πίστευα ότι θα αποδώσει η συγκεκριμένη τακτική που ακολουθήσαμε. Όταν βγήκε το αποτέλεσμα, αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για μένα και τους συνεργάτες μου», δήλωσε η βιολόγος του FBI. «Σταθήκαμε τυχεροί», πρόσθεσε.

Το FBI κατάφερε να ανακαλύψει την ταυτότητα του είδους, χρησιμοποιώντας πολύ προηγμένες τακτικές για την εξεύρεση του DNA, οι οποίες εφαρμόζονται σε μεγάλα εγκλήματα.