Βαθμολογία

Σπανούλης: «Είμαι... ψυχάκιας με το μπάσκετ»

Είναι κολλημένος με το μπάσκετ και το παραδέχεται! Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την... τρέλα που τρέφει για το άθλημα, αλλά και για τις προσωπικές του επιδόσεις, σημειώνοντας ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι αυτές να βοηθούν την ομάδα του. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον εαυτό του... ψυχάκια με το μπάσκετ, αποκαλύπτοντας ότι ακόμα νιώθει ιδιαίτερη συγκίνηση κάθε φορά που αγωνίζεται, ενώ δηλώνει τελειομανής και αδιάφορος σε αυτή τη φάση για τα ατομικά ρεκόρ. Αναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα «Τα Νέα»:

Για το γεγονός ότι πρόσφατα έγινε πρώτος πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας: «Ήξερα ότι χρειαζόμουν τέσσερις ασίστ για να ανέβω στην πρώτη θέση, αλλά δεν τις μετρούσα κιόλας. Δεν με νοιάζουν τα ρεκόρ αυτά καθαυτά, αλλά το τι φέρνουν στην ομάδα. Θα ασχοληθώ με τα ατομικά επιτεύγματά μου όταν βγω στη σύνταξη και δεν θα έχω τι άλλο να κάνω».

Για την τελειομανία του: «Δεν θα μπορούσα να ζήσω με το εάν και εφόσον, γι΄ αυτό κάνω βουρ στον πατσά. Είμαι ψυχάκιας με το μπάσκετ και ακόμη και τώρα μπαίνω στο γήπεδο σαν αν είναι η πρώτη φορά ή σαν να παίζω το τελευταίο ματς της ζωή μου. Όταν κοιτάζω τη στατιστική του αγώνα το βλέμμα μου πηγαίνει στη στήλη με τα λάθη. Αυτά παρατηρώ πρώτα, ύστερα τα ριμπάουντ, μετά τις ασίστ και στο τέλος τους πόντους».

Για τα εννέα λάθη στο ματς με την ΑΕΚ: «Υπολογίζω ότι ως γκαρντ σε κάθε αγώνα καλούμαι να διαχειριστώ 60-70 μπάλες, χώρια η πίεση που δέχομαι από τους αντιπάλους σε κάθε κατοχή. Θεωρώ λογικό το να κάνω λάθη, αρκεί να μην αποβαίνουν μοιραία, άλλωστε και ο Στιβ Νας που τον είχα πρότυπο ήταν πρώτος και στις δύο κατηγορίες. Και στις ασίστ και στα λάθη. Ή μήπως πάνε πίσω ο Τζέιμς Χάρντεν και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς».