Βαθμολογία

Να κάνει το καθήκον του ο Παναθηναϊκός

Τελευταία αγωνιστική σήμερα (5/4) και αύριο (6/4) στην Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό να ρίχνει αυλαία σήμερα στις 21:45 στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι.

Οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν να κάνουν το καθήκον τους, να κερδίσουν τους Ιταλούς και να ελπίζουν αύριο σε ένα θαύμα, ήτοι να χάσει η Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπάμπεργκ προκειμένου να "κλέψουν" στο νήμα το πλεονέκτημα έδρας.

Η λογική πάντως λέει ότι πολύ δύσκολα το "τριφύλλι" θα έχει το πλεονέκτημα καθώς η Ρεάλ εκτός του ότι κρατά την τύχη στα χέρια της έχει και την ευχέρεια να γνωρίζει το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού καθώς αυτή θα αγωνιστεί Μεγάλη Παρασκευή.

Ένα από τα λάθη της Ευρωλίγκας αυτό καθώς την τελευταία αγωνιστική θα έπρεπε, αν όχι όλα τα ματς, έστω τα παιχνίδια των ομάδων που διακυβεύεται η παρουσία τους στην συνέχεια της διοργάνωσης να είναι την ίδια ημέρα και την ίδια ώρα.

Συνοπτικά τα δεδομένα για Παναθηναϊκό είναι τα εξής:

-θα είναι τρίτος με νίκη στο Μιλάνο κι αν την Παρασκευή χάσουν Ολυμπιακός και Ρεάλ εντός έδρας από Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ.

-θα είναι τέταρτος αν νικήσει στο Μιλάνο και είτε α) ηττηθεί η Ρεάλ από την Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη, είτε β) νικήσει η Ρεάλ και ταυτόχρονα χάσει ο Ολυμπιακός από τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ.

-θα είναι πέμπτος αν α) νικήσει την Αρμάνι και ταυτόχρονα Ολυμπιακός και Ρεάλ κερδίσουν, ή αν β) χάσει στο Μιλάνο και ταυτόχρονα χάσει η Ρεάλ από την Μπάμπεργκ και κερδίσει ο Ολυμπιακός τη Ζαλγκίρις (σε τριπλή ισοβαθμία με Ρεάλ και Ζαλγκίρις).

-θα είναι έκτος αν χάσει απόψε στο Μιλάνο και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός χάσει από τη Ζαλγκίρις και η Ρεάλ κερδίσει την Μπάμπεργκ. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε ελληνική «εμφύλιο» στα play offs.