Βαθμολογία

Με ελληνικές επιτυχίες άρχισε το Μεσογειακό Πάλης

Με ελληνικές επιτυχίες άρχισε χθες στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης το 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα ελευθέρας και ελληνορωμαϊκής πάλης. Η Μαρία Πρεβολαράκη (55κ.) και η Αγόρω Παπαβασιλείου (63κ.) κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, το ασημένιο πήραν οι Σταυρούλα Ζυγούρη (67κ.) και Αννη Μπαρτανιάν (72κ.) και το χάλκινο η Ευδοξία Παυλίδου (58κ.) και η Δήμητρα Χριστοδουλάκη (63κ.). Η διοργάνωση θα συνεχιστεί σήμερα με τους αγώνες της ελληνορωμαϊκής (09.30) ενώ το απόγευμα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης.

Στα 55κ., η Μαρία Πρεβολαράκη επικράτησε με 8-0 της Μπεντίχα Γκουν (Τουρκία). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει, ήδη, προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και, όπως έδειξε, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Σε δηλώσεις της τόνισε: «Πρόκειται για μία ωραία εμπειρία να αγωνίζεσαι μέσα στη χώρα σου και ν' ακούς τον εθνικό ύμνο. Το επίπεδο είναι πολύ καλό και οι αντίπαλες, δυνατές. Πολλές από αυτές έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ετσι ήταν και ένα δυνατό τεστ για την διοργάνωση του Λονδίνου. Είμαι ευχαριστημένη και θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς που μας στηρίζουν». Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Τατιάνα Ντεμπιέν (Γαλλία) και η Σαγιέντ Ραμπάμπ (Αίγυπτος).

Στα 63κ., η Αγόρω Παπαβασιλείου πρόσθεσε στο παλμαρέ της και το χρυσό μεσογειακό μετάλλιο. Νίκησε στον τελικό την Ισπανίδα Γκαρθία Ιρίν με 3-1. Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν η Δήμητρα Χριστοδουλάκη και η Γαλλίδα Μαριάνα Κόλιτς. «Χαίρομαι για την πρωτιά αλλά είμαι στενοχωρημένη γιατί δεν προκρίθηκα στους Ολυμπίακούς. Τον Σεπτέμβριο θα αγωνιστώ στο Παγκόσμιο και έχω στόχο το μετάλλιο. Είναι ωραίο να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις στην Ελλάδα γιατί αναβαίνει και το επίπεδο του ελληνικού αθλητισμού», υπογράμμισε η τριταθλήτρια Ευρώπης.

Στα 48κ. επικράτησε η Χάρβα Μεζιέν από την Τουρκία. Δεύτερη ήταν η συμπατριώτισσά της Σουεμεγιέ Σεζέρ και το χάλκινο πήρε η Ευδοξία Παυλίδου. Στα 51κ. πρώτευσε η Μπούρτσου Κέμπιτς, επίσης από την Τουρκία, με δεύτερη την Εβα Τούμπα (Σερβία) και τρίτη την Ανα Ραντέλοβιτς (Σερβία). Η Χαφιζέ Σαχίν πρωταγωνίστησε στα 59κ.. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Αντελίν Βεσκάν (Γαλλία) και το χάλκινο η Μιριάνα Μαρτίνοβιτς (Μαυροβούνιο). Η Σταυρούλα Ζυγούρη δεν τα κατάφερε στα 67κ. Εχασε από την Κιμέτ Κοτσιγίτ (Τουρκία), ενώ την τρίτη θέση πήρε η Ανα Τούμπα (Σερβία). Στα 72 κ., η Ελληνίδα Αννη Μπαρτανιάν ηττήθηκε από την Γιασμίν Αντάρ (Τουρκία). Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε η Ιρα Τούμπα (Σερβία).

Πηγή: Ελευθερία