Βαθμολογία

Θρίαμβος της Λίβερπουλ, 3-0 τη Μάντσεστερ Σίτι

Η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας της Μάντσεστερ Σίτι,πέτυχε 3 γκολ μέχρι το 3-1 και τελικά νίκησε 3-0 τους "πολίτες" στο "Anfield", κάνοντας τεράστια βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.

Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League απέκτησε η Λίβερπουλ, καθώς νίκησε 3-0 τη Μάντσεστερ Σίτι, κάνοντας ένα εκρηκτικό πρώτο ημίχρονο.

Η πίεση των "κόκκινων" έφερε πολλά λάθη στην άμυνα των φιλοξενούμενων και οι γηπεδούχοι τα εκμεταλλεύτηκαν. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως και τα τρία γκολ ήρθαν από αποκρούσεις των αμυντικών που οι παίκτες του Κλοπ πήραν ξανά την μπάλα.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ άνοιξε το σκορ στο 12', αν και υπήρχε οφ-σάιντ στην αρχή της φάσης, ο Άλεξ Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν έκανε το 2-0 με τρομερό σουτ στο 21', ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Σαντιό Μανέ με κεφαλιά στο 31'.

Σαλάχ και Μανέ έφτασαν τα 7 γκολ, όσα έχει και ο Φιρμίνο, ο οποίος έφτασε τις 5 ασίστς στην διοργάνωση, αλλά πρώτος βέβαια παραμένει ο Τζέιμς Μίλνερ που έκανε την 8η ασίστ του!

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε κακή εμφάνιση, δεν είχε τελική προσπάθεια στο στόχο και φέτος έχει δύο φορές δεχτεί 3 γκολ και πάνω. Και οι δύο είναι στο "Anfield", καθώς στο πρωτάθλημα η Λίβερπουλ την είχε νικήσει με 4-3.

Στα δέκα πρώτα λεπτά η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε απειληθεί και έδειχνε να ελέγχει το ματς, αλλά η συνέχεια ήταν απογοητευτική για την άμυνά της. Στο 12ο λεπτό η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να στέλνει την μπάλα στα δίχτα, έπειτα από ασίστ του Ρομπέρτο Φιρμίνο, μετά από τραγικό λάθος του Γουόκερ.

Ο Φιρμίνο νικήθηκε στο τετ-α-τετ, απ' τον Έντερσον Μοράες, ο Γουόκερ απέτυχε να διώξει, ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήρε ξανά την μπάλα και έδωσε δίχτυα στον Σαλάχ που την έστειλε στα δίχτυα. Ο Αιγύπτιος πάντως στην αρχή της φάσης ήταν οφ-σάιντ στην μπαλιά του Τζέιμς Μίλνερ (δείτε παρακάτω την εικόνα του OTE TV).

Η πίεση της Λίβερπουλ σε όλο το γήπεδο έφερε... τρικυμία στην άμυνα των "πολιτών", με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο, αλλά και τα γκολ των κόκκινων να διαδέχονται το ένα το άλλο!

Ο Άλεξ Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν στο 21' βρήκε... τρύπα έξω απ' την περιοχή των φιλοξενούμενων και έπιασε ένα τρομερό μακρινό σουτ, έστειλε λοιπόν την μπάλα στο "γάμα" του Έντερσον με το αριστερό και έκανε το 2-0 με ένα θαυμάσιο τέρμα. Την πάσα του την είχε κάνει ο Μίλνερ και αυτή ήταν η 8η ασίστ του στην διοργάνωση!

Στο 31' είχε έρθει η ώρα του Σαντιό Μανέ, ο οποίος έκανε το 3-0 με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από γύρισμα του Σαλάχ. Και τα τρία γκολ της Λίβερπουλ ήρθαν έπειτα από απόκρουση των παικτών της Σίτι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πάρουν την μπάλα εν συνεχεία.

Ο Σαλάχ ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξί προσαγωγό και αντικαταστάθηκε στο 53', ενώ στο 57' ο Ραχίμ Στέρλινγκ πέρασε στο ματς για τη Σίτι, με τους οπαδούς της Λίβερπουλ φυσικά να τον αποδοκιμάζουν.

Σκόρερς: 12' Σαλάχ, 21' Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, 31' Μανέ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν (85' Αλμπέρτο Μορένο), Μίλνερ, Σαλάχ (53' Βαϊνάλντουμ), Μανέ, Φιρμίνο (71' Σολάνκε).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον Μοράες, Γουόκερ, Κομπανί, Οταμέντι, Λαπόρτ, Φερναντίνιο, Γκιουντογάν (57' Στέρλινγκ), Ντε Μπράινε, Σανέ, Νταβίντ Σίλβα, Γκαμπριέλ Ζεζούς.