Βαθμολογία

Τζανακόπουλος: «Συμφωνία για το χρέος μέχρι τον Αύγουστο»

Αισιόδοξος πως μέχρι τον Αύγουστο θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA», ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως αυτή θα προβλέπει επιμηκύνσεις των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων.

«Ως τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε μια συμφωνία για το χρέος, η οποία θα προβλέπει επιμηκύνσεις των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων, δηλαδή θα τα απλώνει περισσότερο στο χρόνο, πάγωμα των επιτοκίων και μια σειρά από άλλα μέτρα θα κάνουν την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους πιο εύκολη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα, ερωτηθείς για δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», σύμφωνα με το οποίο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και η Γαλλία έχουν καταθέσει σχέδια «για περαιτέρω ανακούφιση των χρεών, που θα συνδεθεί με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας έως το 2050», ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως αυτό αποφασίστηκε στο Eurogroup του Ιουνίου του 2017, όπου είχε κατατεθεί η γαλλική πρόταση για να μπορέσουν να γεφυρωθούν οι διαφορές στις προβλέψεις μεταξύ του ΔΝΤ και των υπόλοιπων Θεσμών. Τέλος, επανέλαβε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει τη θητεία της.