Βαθμολογία

Ένσταση από Άρη Παλαιοχωρίου

Σε ένσταση προχώρησε η ομάδα του Άρη Παλαιοχωρίου εις βάρος του Ηρακλή επιδιώκοντας να μπλοκάρει την συμμετοχή του Γηραιού στα μπαράζ ανόδου στη Football League και να πάρει την θέση του.

Η ομάδα της Χαλκιδικής επικαλείται μια διάταξη την οποία ερμηνεύει ως απαγόρευση στον Ηρακλή να διεκδικήσει την άνοδο από τη στιγμή που πέρσι δεν υποβιβάστηκε αγωνιστικά (από τη Super League) και αποφάσισε να αγωνιστεί στη Γ' Εθνική και όχι στο τοπικό.

Αναλυτικά η σχετική διάταξη:

«Π.Α.Ε., που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν καταθέτει δήλωση συμμετοχής σε πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούται να αγωνιστεί, υποβιβάζεται και έχει την δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί:

α) Είτε στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής στην οποία θα δικαιούταν να συμμετάσχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά

β) Είτε στην κατηγορία που δικαιούται να μετέχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά, χωρίς δικαίωμα προβιβασμού την πρώτη αγωνιστική περίοδο. Το δικαίωμα προβιβασμού θα αποκτήσει την επόμενη, δεύτερη, περίοδο εφόσον στην πρώτη που θα αγωνισθεί στην αυτή κατηγορία καταλάβει μία από τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας ή του ομίλου της κατηγορίας».