Βαθμολογία

Το πανόραμα της 26ης αγωνιστικής της Super League

Ολοκληρώθηκε χτες (2/4) με την διεξαγωγή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Πλατανιά η 26η αγωνιστική και ενώ το πρωτάθλημα διακόπτεται και πάλι αυτή τη φορά λόγω της εορτής του Πάσχα.

Η ΑΕΛ γνώρισε βαριά εκτός έδρας ήττα από τον Απόλλων Σμύρνης με 3-0 σε ένα ακόμα κακό παιχνίδι της στην πρωτεύουσα. Οι "βυσσινί" βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, διαμαρτύρονται δικαίως για πέναλτι που δεν τους καταλογίστηκε, όμως μετά το 2-0 κατέρρευσαν με συνέπεια να έρθει και τρίτο γκολ που έφερε και την βαριά ήττα, στο ντεμπούτο του Σωτήρη Αντωνίου. Νίκη σωτηρίας για τον Απόλλωνα που έφτασε τους 22 βαθμούς και προσπέρασε την Κέρκυρα, ενώ η ΑΕΛ παρέμεινε στους 26.

Μια Κέρκυρα η οποία έμεινε στο 0-0 στην έδρα της με αντίπαλο την Λαμία χάνοντας έτσι την ευκαιρία για μια σπουδαία νίκη. Μια νίκη που αν ερχόταν θα ήταν και ένα αποφασιστικό βήμα παραμονής για τους Φαίακες, αλλά θα περιέμπλεκε και τα πράγματα καθώς θα βρίσκονταν σε δύσκολη θέση και η στερεοελλαδίτικη ομάδα, αλλά και η ΑΕΛ. Πλέον οι Λαμιώτες έφτασαν τους 25 βαθμούς και έχουν ένα +4 από την θέση υποβιβασμού που είναι οι Κερκυραίοι με 21 πόντους.

Πάρτι τίτλου έστησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και είδαν την ομάδα τους να φτάνει σε θρίαμβο απέναντι στον Παναθηναϊκό τον οποίο νίκησαν με 3-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ένωση ο Σέρχιο Αραούχο που πέτυχε δυο γκολ, το πρώτο χάρμα ιδέσθαι, με τον Γκάλο να είναι ο σκόρερ του άλλου γκολ. Από την άλλη το "τριφύλλι" φωνάζει δικαίως για ένα πέναλτι που δεν έδειξε ο Θάνος, αλλά και για την πρώτη κίτρινη του Ινσούα ο οποίος αποβλήθηκε. Η ΑΕΚ έφτασε τους 60 βαθμούς και θέλει άλλους τέσσερις για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ελλάδος μετά την σεζόν 1993-1994, ενώ ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στους 32 ισόβαθμος με Παναιτωλικό.

Στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ ήθελε την επιστροφή στις νίκες και τα κατάφερε απέναντι στον Ατρόμητο τον οποίο νίκησε με 2-0 σκοράροντας σε καίρια σημεία της αναμέτρησης. Ο Δικέφαλος με τέρματα των Κάμπος και Κρέσπο έφτασε σχετικά άνετα στη νίκη και αποτελεί την μοναδική ομάδα που κέρδισε και εντός έδρας και εκτός τον εκπληκτικό φέτος Ατρόμητο. Πλέον η ομάδα του Λουτσέσκου έφτασε τους 52 βαθμούς και είναι στο -8 από την κορυφή, αν δεν αλλάξει κάτι δικαστικά, ενώ ο Ατρόμητος παρέμεινε στους 47 και έχει εξασφαλίσει την τέταρτη θέση καθώς πλέον είναι δύσκολο να βρεθεί παραπάνω.

Πολύ κακός για ένα ακόμα παιχνίδι με τον Όσκαρ Γκαρσία στον πάγκο του ο Ολυμπιακός ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία. Οι Πειραιώτες εκτός του ότι έχουν απωλέσει το πρωτάθλημα, πλέον μετά το 1-1 στη Λιβαδειά κινδυνεύουν να χάσουν και την δεύτερη θέση καθώς έχουν 51 πόντους και είναι τρίτοι, στο -1 από τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό η οποία προηγήθηκε με τον Νιάσε, αλλά δεν επικράτησε ελέω Ανσαριφάρντ, έχει πλέον 31 βαθμούς και ουσιαστικά έχει ξεμείνει από στόχους καθώς είναι στο -5 από την πεντάδα και μένουν μόλις τέσσερα ματς.

Λευκή ισοπαλία που ευνοεί την Ξάνθη σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα στον Πανιώνιο και τους Ακρίτες. Σε ένα κακό ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα η Ξάνθη πέτυχε αυτό που ήθελε δηλαδή να μην ηττηθεί σε μια δύσκολη έδρα και πήρε τον βαθμό με τον οποίο έφτασε τους 36, όσους έχει και ο Αστέρας Τρίπολης, στην μάχη της πεντάδας. Από την άλλη οι "κυανέρυθροι" έφτασαν τους 34 και είναι στο -2 από την πεντάδα, ενώ έχουν και δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια.

Εύκολη νίκη πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης ο οποίος νίκησε 4-0 τον Πλατανιά και σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση όπου θέλει να παραμείνει μέχρι το τέλος. Οι Αρκάδες με δυο γκολ του Τόνσο και από ένα των Μανιά, Δουβίκα έφτασαν άνετα στο τρίποντο και ευελπιστούν στο φινάλε να επιστρέψουν και πάλι στην Ευρώπη μετά την σεζόν 2015-2016 όταν και αγωνίστηκαν σε όμιλο του Europa League. Από την άλλη και μαθηματικά υποβιβασμός των Κρητικών στην Football League μετά από έξι σερί παρουσίες.

Τέλος στο Αγρίνιο ένα γκολ του Μάρκος Πάουλο στις αρχές της αναμέτρησης έκρινε το παιχνίδι των ομάδων της Δυτικής Ελλάδος υπέρ του Παναιτωλικού στο 1-0 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Μια νίκη που δίνει το δικαίωμα στον Παναιτωλικό να ελπίζει για Ευρώπη έχοντας πλέον 32 βαθμούς, ενώ από την άλλη ο "Άγιαξ" της Ηπείρου, που τελείωσε με δέκα παίκτες λόγω ανόητης αποβολής του Αποστολόπουλου, παρέμεινε στους 30, αλλά με μια νίκη στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης την Μεγάλη Τετάρτη μπαίνει δυναμικά στην μάχη της πεντάδας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 26ης αγωνιστικής της Super League:

Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Ατρόμητος- ΠΑΟΚ 0-2

Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 1-1

Πανιώνιος - Ξάνθη 0-0

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ 3-0

Κέρκυρα - Λαμία 0-0

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0

Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς 4-0

Βαθμολογία

1. ΑΕΚ 60

2. ΠΑΟΚ 52**

3. Ολυμπιακός 51**

4. Ατρόμητος 47

5. Αστέρας Τρίπολης 36

6. Ξάνθη 36

7. Πανιώνιος 34

8. Παναιτωλικός 32

9. Παναθηναϊκός 32*

10. Λεβαδειακός 31

11. ΠΑΣ Γιάννινα 30***

12. ΑΕΛ 26

13. Λαμία 25

14. Απόλλων Σμύρνης 22***

15. Κέρκυρα 21

16. Πλατανιάς 10

* Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

** Από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί

*** ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

25η αγωνιστική (εξ αναβολής)

Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου

19:30 ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης

27η αγωνιστική

Σάββατο 14 Απριλίου

15:00 Λαμία - Απόλλων Σμύρνης

17:15 Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης

19:30 ΠΑΟΚ - Πανιώνιος

Κυριακή 15 Απριλίου

15:00 ΑΕΛ - Παναιτωλικός

17:15 Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

17:15 Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα

19:30 Πλατανιάς - ΑΕΚ

Δευτέρα 16 Απριλίου

19:30 Ολυμπιακός - Κέρκυρα