Βαθμολογία

Νηστεία; Στο Champions League ποτέ!

Μπορεί να διάγουμε ημέρες αυστηρής νηστείας και κατάνυξης, ελέω Μεγάλης Εβδομάδος και των Παθών Του Κυρίου, ωστόσο το Champions League δεν κάνει ...νηστεία.

Όπως παραδοσιακά τυχαίνει την Μεγάλη Εβδομάδα να έχει αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Γηραιάς Ηπείρου, έτσι και φέτος με τα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης.

Εν αρχή σήμερα (3/4), Μεγάλη Τρίτη, με δυο μεγάλα ματς, σε Τορίνο και Σεβίλλη, με την Γιουβέντους να υποδέχεται, σε ένα ριπίτ του περσινού τελικού την Ρεάλ, ενώ η Σεβίλλη κοντράρεται με την Μπάγερν.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Μετά τον περασμένο Ιούνιο και την συνάντηση τους στο τελικό Γιουβέντους - Ρεάλ κοντράρονται και πάλι με στόχο και πάλι τον τελικό, εκεί που αν πάει θα πάει μόνο η μια ομάδα. Κοινώς τα ημιτελικά έχουν θέση μόνο για μια.

Η Γιουβέντους, που παράλληλα δίνει μάχη και για την κατάκτηση ενός ακόμα σκουντέτο, θέλει τη ρεβάνς για το περσινό 4-1 του τελικού απέναντι στους Μαδριλένους, οι οποίοι μετά την αποτυχημένη σεζόν στην Ισπανία μόνο με κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου θα σώσουν τη χρονιά.

Οι δυο ομάδες είναι από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες στο κόσμο, έχοντας βρεθεί αντιμέτωπες ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν με τελευταία το περσινό 4-1 υπέρ της Ρεάλ στο τελικό, ενώ οι "γκαλάκτικος" πανηγύρισαν την κατάκτηση και το 1998 με το 1-0. Πάντως η Κυρία μπορεί να καυχιέται ότι στα νοκ-άουτ έχει πάρει τον αέρα της Ρεάλ καθώς την απέκλεισε την σεζόν 1995-1996 στα προημιτελικά, κατακτώντας και το τρόπαιο, την σεζόν 2002-2003 στα ημιτελικά, την σεζόν 2004-2005 στη φάση των "16", αλλά και την σεζόν 2014-2015 στους "4".

Αγωνιστικά ο Μαξ Αλέγκρι για την Γιουβέντους έχει αρκετές απουσίες καθώς εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Πιάνιτς και Μπενατιά, ο τραυματίας Μπερναντέσκι, ενώ αμφίβολοι είναι οι Μάντζουκιτς και Σάντρο. Από την άλλη η Ρεάλ ταξίδεψε για το Τορίνο χωρίς τον τραυματία, από το ματς με την Λας Πάλμας, Νάτσο, με τον Ζιντάν πάντως να πονοκεφαλιάζει για το ποιος από τους Μπέιλ, Ασένσιο, Λούκας και Ίσκο θα πάρει φανέλα βασικού, καθώς φέρεται να έχει καταλήξει στους υπόλοιπους δέκα.

ΣΕΒΙΛΛΗ - ΜΠΑΓΕΡΝ

Στο άλλο ματς της βραδιάς η Σεβίλλη υποδέχεται την Μπάγερν στο λιγότερο αμφίρροπο ζευγάρι των φετινών προημιτελικών με την ισπανική ομάδα από την μια να θέλει να είναι όσο πιο μακρύ γίνεται το ταξίδι στα "αστέρια" και την Μπάγερν από την άλλη να θέλει την επιστροφή της στην ευρωπαϊκή κορυφή.

Οι Σεβιγιάννοι, που απέκλεισαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα προσπαθήσουν να φτάσουν σε μια νίκη απέναντι στους Βαυαρούς οι οποίοι, μετά την κατάκτηση της "σαλατιέρας" στη Γερμανία έχουν αφοσιωθεί στο Champions League και επιθυμούν να το κατακτήσουν και πάλι μετά την σεζόν 2012-2013 όταν και νίκησαν την Ντόρτμουντ.

Οι δυο ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ κατά το παρελθόν στα κύπελλα Ευρώπης καθώς η Μπάγερν συμμετείχε μεν ανελλιπώς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όμως η Σεβίλλη, που σάρωνε στο Europa League, στα λίγα χρόνια που έχει συμμετάσχει στο Champions League δεν την έχει βρει ποτέ αντίπαλο.

Αγωνιστικά ο Βιτσέντζο Μοντέλα για την Σεβίλλη δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μπανέγα, ενώ μικροπροβλήματα τραυματισμών έχουν οι Κόρκια, Μερκάδο και Νάβας. Από την άλλη ο Χάινκες πέρα από τα γνωστά προβλήματα των τραυματιών Νόιερ και Κομάν δεν έχει άλλους πονοκεφάλους, καθώς ο Βιδάλ είναι πλέον στην διάθεσή του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

21:45 Σεβίλλη - Μπάγερν Μονάχου COSMOTE SPORT 1 HD

21:45 Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης COSMOTE SPORT 2 HD