Βαθμολογία

«Μπορεί να χρειαστούν και 15 χρόνια για να γυρίσουν οι δύο στρατιωτικοί»

Οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών περιμένουν την αποφυλάκιση τους από την Τουρκία αλλά αυτό δεν αποκλείεται να αποκλείεται να κρατήσει χρόνια! «Σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του σουλτάνου, η εκκρεμότητα  μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια» ήταν η εκτίμηση του Πάνου Καμμένου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε προσχεδιασμένη τη «σύλληψη» τους. «Εκτιμώ ότι ήταν προσχεδιασμένο να τους συλλάβουν διότι όταν έχουμε τόσα πολλά επεισόδια τα τελευταία χρόνια και τους αφήνουν σε 5 λεπτά, και τώρα τους πήραν και τους μετέφεραν, και ενώ ενεργοποιήσαμε όλα τα κανάλια επικοινωνίας τα απέρριψαν, φαίνεται ότι ήταν τέτοια δουλειά» είπε και συμπλήρωσε. «Στο Εξπρές του Μεσονυχτίου και αυτούς που τους ρίξανε στις φυλακές τους φτιάχνανε συνέχεια κατηγορίες, εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά», είπε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στη Βουλή.

Ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στον Ταγίπ Ερντογάν. «Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς με ποιον να επικοινωνήσεις, τη μία βρίζει τον Νετανιάχου, την άλλη τους Αμερικανούς. Εκανε δήλωση κατά του Νετανιάχου, με τον τρελό δεν μπορείς να βγάλεις άκρη».

Επίσης, διέψευσε τους ισχυρισμούς Ερντογάν σύμφωνα με τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί ότι θα έληγε σύντομα το θέμα των «8» Τούρκων στρατιωτικών.

«Είναι αξιόπιστος συνομιλητής ο Ερτογάν; Θα υποσχόταν ποτέ ο Τσίπρας στον Ερντογάν ότι θα απελευθέρωνε τους οκτώ; Του είπε ότι θα δούμε με βάση την δικαιοσύνη. Καταρχάς δείξαμε καλή θέληση και επιστρέψαμε το ελικόπτερο την άλλη μέρα πίσω. Οι οκτώ ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, ζητούν να τους προστατέψουμε από την Τουρκία. Αλλο οι δύο που κρατούνται χωρίς τη θέλησή τους και άλλο αυτοί που ήρθαν εδώ και ζητούν άσυλο να προστατευτούν από μία δικαιοσύνη που εκτελεί αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι».

Απείλησε τέλος την Τουρκία ότι… «δεν θα τσιμπήσουμε σε προσπάθεια δημιουργίας ενός επεισοδίου. Εάν όμως παραβιάσουν την εθνική μας κυριαρχία θα απαντήσουμε όπως πρέπει. Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης όπως αυτοί θέλουν να το δημιουργήσουν, χωρίς όμως να υποχωρούμε από τις εθνικές μας θέσεις».