Βαθμολογία

Τόσκας: «Δεν ζούμε σε κόσμο αγγελικά πλασμένο»

Οι ληστείες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο αλλά ο Νίκος Τόσκας υποστηρίζει ότι έχουν μειωθεί! Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στην επίθεση που έγινε το πρωί της Δευτέρας (2/4) σε επιχειρηματία στην Κηφισιά, επικαλέστηκε στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2017 σε σχέση με το 2016 καταγράφηκαν 13% λιγότερες ληστείες σε σπίτια.

Προκλητικός ο αναπληρωτής υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, τόνισε... «Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει».

Επίσης έκανε λόγο για διεθνείς πρακτικές αναφορικά με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, μία από τις οποίες είναι αν κάποιος πολίτης αντιληφθεί ληστή σπίτι του, να προσποιηθεί ότι κοιμάται.

«Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες να μειώσουμε την εγκληματικότητα. Κάποιοι μας χλεύαζαν, όταν είπαμε τις οδηγίες όλων των αστυνομιών του κόσμου για το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες επιθέσεις. Τώρα δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να πουν. Οι οδηγίες δεν είναι κάποιου συγκεκριμένου, αλλά είναι διεθνείς πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει και η Ελληνική Αστυνομία. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις γι αυτό κάνω έκκληση και στα ΜΜΕ να εστιάσουν στις πραγματικές διαστάσεις και να μην πιανόμαστε από την περιπτωσιολογία να μεταφέρουμε λάθος μηνύματα, γιατί τα λάθος μηνύματα σημαίνουν μεγάλα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις απώλειες» είπε.