Βαθμολογία

Κυπελλούχος ΕΠΣΛ για πρώτη φορά ο Οικονόμος, 1-0 τα Φάρσαλα (PICS)

Την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣΛ για πρώτη φορά στην ιστορία του πανηγυρίζει εδώ και λίγα λεπτά ο Οικονόμος Τσαριτσάνης ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Αχιλλέα Φαρσάλων στον τελικό του θεσμού που διεξήχθη στο Αλκαζάρ.

Η ομάδα του Κώστα Κατσάρα ήταν αυτή που έφτασε τελικά στο τρόπαιο, χάρις σε ένα τέρμα του Βασίλη Καραλούλη και έγινε έτσι η 24η διαφορετική ομάδα που σηκώνει το κύπελλο. Από την άλλη ο Αχιλλέας έχασε την δυνατότητα να γίνει ο πολυνίκης του θεσμού καθώς παρέμεινε στα επτά τρόπαια όσα έχει και ο Απόλλων Λάρισας.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν την έναρξη της αναμέτρησης στην μνήμη των ανθρώπων του λαρισινού ποδοσφαίρου που «έφυγαν» από την ζωή με την διοίκηση της ΕΠΣΛ, αλλά και τις ομάδες να μην τους ξεχνούν και να τιμούν την μνήμη τους.

Πολύ καλές οι καιρικές συνθήκες της αναμέτρησης παρουσία αρκετού κόσμου τόσο από τις δυο ομάδες, όσο και απλών φιλάθλων σε ένα ματς το οποίο είχε πάθος, δύναμη αλλά κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στο πρώτο μισό. Ο Αχιλλέας δημιούργησε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις, δεν τις εκμεταλλεύτηκε, ενώ ο Οικονόμος στην επανάληψη εκμεταλλεύτηκε μια από τις λίγες φάσεις που έγιναν πέτυχε το γκολ με τον Καραλούλη και κατέκτησε το τρόπαιο.

Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι στο 6' για τον Οικονόμο όταν ο Χάμος Σ. έκανε γυριστό ψαλιδάκι μέσα στην περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Χάμου Κ. Τέσσερα λεπτά αργότερα πρώτη καλή φάση και για τον Αχιλλέα όταν ο Νεμπεγλέρας κέρδισε την μπάλα μετά από λάθος των παικτών του Οικονόμου, έκανε το σουτ με τον Κολιό να διώχνει πάνω στη γραμμή τον κίνδυνο.

Με την συμπλήρωση 13 λεπτών αγώνα ο Αραπίτσας για τους τυπικά γηπεδούχους βγήκε τετ-α-τετ όμως το σουτ του μπλόκαρε ο Νούσιας, ενώ στο 26' ο Νεμπεγλέρας για τον Αχιλλέα εκτέλεσε κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Κούλπα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος στο 28' όταν ο Καραγκούνης έκανε το σουτ για τα Φάρσαλα με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Νούσια.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 64' ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ, Βασίλης Καραλούλης με ωραίο συρτό σουτ στο οποίο δεν είχε αντίδραση ο Χάμος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ένα λεπτό μετά τα 70' ο Αχιλλέας έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-1 όταν ο Αραπίτσας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Νούσια, ύστερα από λάθος της άμυνας, με τον έμπειρο τερματοφύλακα του Οικονόμου να διώχνει με τα πόδια.

Στα υπολειπόμενα λεπτά το 0-1 δεν άλλαξε με τον Οικονόμο να φτάνει στο πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του και πλέον να βάζει πλώρη για τον επόμενο και μεγάλο στόχο που είναι η άνοδος στην Γ' Εθνική.

Διαιτησία: Βλιώρας (Στάικος, Καραγιάννης), 4ος: Μπουμαρσόπουλος, επιπρόσθετοι: Νίτσας, Κουκούλης.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Χάμος Κ., Μάρκου, Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Μίχος (57' Αναγνώστης), Τλούπας (70' Κομεσόπουλος), Αραπίτσας, Καραγκούνης (79' Κατσανάκης), Βούλγαρης.

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Νάνος, Πούτας, Κολιός, Κουμπούρας, Μιφτάρι (90+1' Λεβέντης), Χάμος Σ., Καραλούλης (89' Σαπάκος), Ζηρδέλης, Τόλιος (70' Δραχαλίβας), Παπαγεωργίου (57' Ντούφας).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΜΑΚΟΣ