Βαθμολογία

Ανάσα για Βούναινα, 3-1 την Νέα Πολιτεία

Σημαντική νίκη στην μάχη της παραμονής πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου (24/3) η ομάδα των Βουναίνων η οποία νίκησε με 3-1 την Αστραπή Νέας Πολιτείας για την 25η αγωνιστική της Α' ΕΠΣΛ DeTox.

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι η ομάδα του Θοδωρή Εμμανουήλ πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα καθώς έφτασε τους 26 βαθμούς στην προσπάθεια παραμονής, ενώ πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην Νέα Πολιτεία η οποία αν και υποβιβασμένη με μόλις πέντε βαθμούς, παλεύει όλα τα παιχνίδια βγάζει υγεία στον αγωνιστικό χώρο και είναι πάντα ανταγωνιστική.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στα δυο πρώτα τέρματα των γηπεδούχων, ένα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και ένα στις αρχές της επανάληψης και τη Νέα Πολιτεία να χάνει στο 0-0 δυο ευκαιρίες να προηγηθεί. Επίσης οριζόντιο δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μετά το 3-0 η ομάδα του Βαγγέλη Μπρισίμη απλά μείωσε στο τελικό 3-1.

Στο 20' η πρώτη καλή στιγμή για την Αστραπή με τον Καλτσά το σουτ του οποίου πέρασε άουτ και δέκα λεπτά αργότερα με τον Πουρνάρα όπου επίσης απείλησε με σουτ, το οποίο έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Με την συμπλήρωση 35 λεπτών αγώνα ο Ραπτόπουλος για τα Βούναινα έκανε σέντρα και ο Γκομοσίδης με δυνατή κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σκάρλου.

Εν τέλει στο 45' και έπειτα από δυο συνεχόμενα κόρνερ, ο Γκομοσίδης εκτέλεσε το δεύτερο με τον Φαρμάκα να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και ο Χατζηλιάδης με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι να ανοίγει το σκορ. Το 2-0 σημείωσε στο 49' ο ίδιος παίκτης όταν με ωραία ατομική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ έξω από την περιοχή έκανε δυο τα τέρματα της ομάδας του.

Η ομάδα του Θοδωρή Εμμανουήλ έφτασε στο 3-0 στο 59' με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Τσανά, με την Νέα Πολιτεία να αντιδρά παρά το 3-0 και να απειλεί στο 70' με την ευκαιρία του Μαναού, στο 73' με την κεφαλιά του Πράπα που πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο 76' με το δυνατό βολέ του Καλτσά με την μπάλα επίσης να φεύγει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Τελικά στο 80' ο Πράπας με πλασέ, ύστερα από ασίστ του Μαναού πέτυχε το γκολ για την ομάδα του μειώνοντας στο τελικό 3-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να κάνουν και το 3-2, όμως ο Ζεϊμπέκης δήλωσε παρών στην κεφαλιά του Πράπα και απέκρουσε την μπάλα στην προσπάθεια του άσου της Αστραπής.

Βούναινα (Θοδωρής Εμμανουήλ): Ζεϊμπέκης, Ραπτόπουλος (65' Καζάνι Κ.), Κατσιώτης, Φαρμάκας, Χατζηλιάδης Γ. (52' λ.τ. Γιουρούκης), Ξαφάρας, Χριστοδούλου, Μερτζανίδης Η., Τσανάς, Γκομοσίδης (65' Μερτζανίδης Φ.), Νταναβάρας (85' Σαρρής).

Αστραπή Νέας Πολιτείας (Βαγγέλης Μπρισίμης): Σκάρλος, Βουβουσίρας (70' Μητσιούλης), Χλωρός, Ζήσης, Σιάρκος, Μπέτσης (50' Αντωνόπουλος), Πουρνάρας (50' Μαναός), Σκόμπας, Καλτσάς, Σκουλίδης (60' Φώτης), Πράπας.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ