Βαθμολογία

Σπουδαία νίκη για Φαλανιακό, 1-0 τον πρωτοπόρο Οικονόμο (PICS)

Μια πολύ σπουδαία νίκη στην μάχη της παραμονής στην Α' ΕΠΣΛ DeTox πέτυχε η ομάδα του Φαλανιακού καθώς επικράτησε με 1-0 του πρωτοπόρου Οικονόμου Τσαριτσάνης στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Τάσου Μπεριτζά ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δίκαια έφτασε στη νίκη με την οποία έχει πλέον 28 βαθμούς και μπορεί να ελπίζει ακόμα και στην αποφυγή των αγώνων play-out, ενώ στον αντίποδα ο Οικονόμος παρέμεινε στους 53 βαθμούς, ισόβαθμος πλέον με τον Ηρακλή Λάρισας μετά το 1-1 του τελευταίου με την Λάρισα 2012.

Σε ένα παιχνίδι δυνατό ανάμεσα σε δυο πολύ καλές ομάδες, ο Φαλανιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο προσπάθησε για το γκολ, δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες μέχρι να προηγηθεί με πέναλτι στο 29', ενώ ο Οικονόμος προσπαθούσε και εκείνος να φτάσει στο γκολ χωρίς αποτέλεσμα με τους παίκτες του να πηγαίνουν νευρικά με αποτέλεσμα να χάνουν την μπάλα.

Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά με τις δυο ομάδες να διεκδικούν το γκολ, ο μεν Φαλανιακός για να βάλει τις βάσεις νίκης, ο δε Οικονόμος για να φτάσει στην ανατροπή. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν από το 67' με παίκτη λιγότερο λόγω τραυματισμού του Γκαμπέτα καθώς είχαν γίνει και οι τέσσερις αλλαγές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης «έπεσαν κορμιά».

Στο 16' καλό σουτ του Λεσάι η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Νούσια, με τους δυο παίκτες να πρωταγωνιστούν στη φάση του 29' όταν ο τερματοφύλακας του Οικονόμου ανέτρεψε τον επιθετικό του Φαλανιακού με τον ρέφερι Αγγελούλη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βασίλης Λυγούρας ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Με την συμπλήρωση του ημιώρου πρώτη καλή στιγμή για τον Οικονόμο όταν ο Παπαγεωργίου βγήκε τετ-α-τετ με τον Γεωργούλα ο οποίος όμως έδιωξε την μπάλα κόρνερ, ενώ δυο λεπτά αργότερα νέα απειλητική στιγμή για την ομάδα του Κώστα Κατσάρα με το πολύ καλό σουτ του Τόλιου το οποίο έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Γεωργούλας.

Τελευταία καλή φάση πριν το ημίχρονο στο 35' όταν από ωραία σέντρα του Μαχαίρα, ο Ιωαννίδης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην ανάπαυλα με τον Φαλανιακό να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0 με το τέρμα του Λυγούρα.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης δυνατό σουτ του Λεσάι από πλευράς γηπεδούχων, ο Νούσιας έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ και στην επαναφορά ο Δημητρέλης με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 87' ο Φαλανιακός θα μπορούσε να φτάσει στο 2-0 όταν ο Λεσάι βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση όμως στο σουτ που έκανε η μπάλα πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα χαρίζοντας στην ομάδα του Τάσου Μπεριτζά μια σπουδαία νίκη στην μάχη της παραμονής, ενώ ο Οικονόμος θα μπορούσε να ξεφύγει βαθμολογικά με μια νίκη από τον Ηρακλή, με τους Τσαριτσανιώτες να στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΛ με αντίπαλο τον Αχιλλέα Φαρσάλων.

Διαιτησία: Αγγελούλης (Νίκζας, Αναστασίου).

Φαλανιακός (Τάσος Μπεριτζάς): Γεωργούλας, Μαχαίρας, Βαρσάμης, Σουλιώτης, Πανταζής, Λυγούρας Β., Κολοβός, Δημητρέλλης (64' Λυγούρας Χ.), Ιωαννίδης (90+3' Βογιατζής), Μπλέντι, Λεσάι (90' Πάνου).

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Νάνος (64' Σαπάκος), Λεβέντης, Κολιός, Κουμπούρας, Χάμος, Παπαγεωργίου (56' Ντούφας), Πούτας (56' Μιφτάρι), Ζηρδέλης, Τόλιος, Δραχαλίβας (46' Γκαμπέτας).

* Η νίκη του Φαλανιακού είναι αφιερωμένη από την διοίκηση τους προπ0ονητές και τους ποδοσφαιριστές στο γενικό αρχηγό της ομάδας κ. Αποστόλη Καρακίτσιο που υποβλήθη σε επέμβαση χολής και είναι στο στάδιο της ανάρρωσης. Πολλές εύχες και από την οικογένεια του athleticlarissa.gr.

ΒΑΣΩ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ