Βαθμολογία

Ολοκληρώθηκε η πώληση του 67% του ΟΛΘ

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά του 67% του ΟΛΘ από την South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT), την Παρασκευή (23/3). Η εταιρεία κατέλαβε 231,9 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ και το πακέτο των μετοχών πέρασε στα χέρια της μέσω Χρηματιστηρίου.

Η επενδύτρια South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) έχει τρεις μετόχους: το γερμανικό επενδυτικό κεφάλαιο Deutsche Invest Equity Partners (DIEP), το οποίο κατέχει και το 47%, την θυγατρική της γαλλικής ναυτιλιακής τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM, Terminal Link, η οποία κατέχει το 33% και την Belterra Investments. συμφερόντων Ι. Σαββίδη (20%).

«Μια νέα εποχή ξεκινά από σήμερα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την πόλη και την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας μετά τη χρηματιστηριακή μεταβίβαση του πλειοψηφικού ποσοστού 67% των μετοχών του ΟΛΘ στην South Europe Gateway Thessaloniki Limited», αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ με ανακοίνωσή του.

«Με την εξέλιξη αυτή ολοκληρώνεται, με απόλυτη επιτυχία, ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο του προγράμματος διαχείρισης και αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, τα οποία έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ θέτει τις βάσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας συνολικά», προσθέτει η ανακοίνωση.