Βαθμολογία

Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική παίδων

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018, η Εθνική παίδων. Στο παιχνίδι που έγινε την Τετάρτη (21/3), στην Πάτρα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα  επικράτησε με 1-0 της Σκοτίας και πήρε κεφάλι στον όμιλο αφού στον άλλο αγώνα Γερμανία και Νορβηγία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2.

Η ομάδα του Βασίλη Γεωργόπουλου είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης αλλά στο πρώτο 40λεπτο δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει να πετύχει κάποιο γκολ. Στο 56' όμως, η Ελλάδα άνοιξε το σκορ μετά από όμορφη ενέργεια του Αλεξανδρόπουλου από τα δεξιά ο οποίος έκανε τη κούρσα και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Φακή που πλάσαρε για το 1-0.

Στο 64’ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο Θυμιάνης αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα για αψιμαχία που είχε με έναν παίκτη από τη Σκοτία.

Η Ελλάδα κράτησε το υπέρ της 1-0 και στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης ενώ είχε και σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο 74' αλλά η κεφαλιά του Καραγιάννη βρήκε το δοκάρι. Η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει το Σάββατο (24/3) τη Γερμανία.

ΕΛΛΑΔΑ: Μανδάς, Θυμιάνης, Καραγιάννης, Γκοτζαμανίδης, Μαρτίνης, Αλεξανδρόπουλος, Μαυρουδής, Θεοδωρίδης (54' Βουτσάς), Αθανασακόπουλος (67' Κωνσταντινίδης), Μούγιος, Φακής (72' Σερπέζης).

ΣΚΟΤΙΑ: Μούλεν, Πάτερσον, Γουίλσον, Χάμιλτον, Άρμερ, Κοχρέιν (51 Τέιλορ), Γκίλμουρ, Ερχάμπον, Μακ Ντόναλντ (51' Ρος), Μεμπούντε, Σέμπλε.