Βαθμολογία

Προκλητική Τουρκία και στην τραγωδία του Αγαθονησίου

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας, η οποία αυτή τη φορά εκμεταλλεύεται την τραγωδία στο Αγαθονήσι και διεκδικεί τις επιχειρήσεις διάσωσης. Εκδίδοντας Navtex, το Σάββατο (17/3), το τουρκικό πολεμικό ναυτικό αναφέρεται σε επιχείρηση έρευνας διάσωσης σε τουρκική περιοχή (SAR Search And Rescue). Αυτή η κίνηση είναι συνήθης πρακτική της γείτονας χώρας τα τελευταία χρόνια για ναυάγια στην περιοχή, όπως σημειώνουν πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων από το ναυάγιο. Ο τραγικός απολογισμός είναι 16 νεκροί, ανάμεσά τους έξι ανήλικοι και ένα βρέφος. Ψαράς, που βρέθηκε στο σημείο, συγκλονίζει με την μαρτυρία του, την οποία μετέδωσε μέσω Facebook, ο φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης.

«Έφτασα πρώτος στο σημείο και είδα ανθρώπους να τους έχει ξεβράσει η θάλασσα στα βράχια. Παραδίπλα είδα να επιπλέει πνιγμένη μια γυναίκα έγκυος και δίπλα της ήταν κι ένα παιδί. Φορούσαν όλοι τους σωσίβια! Μετέφερα με την βάρκα μου 10 άτομα και τους πήγαινα στο σκάφος του λιμενικού που είχε φτάσει στο σημείο του ναυαγίου. Πνίγηκαν 16 και πρέπει να λείπουν άλλοι 2», γράφει.