Βαθμολογία

Σφαιρόπουλος: «Μας προσγείωσε στην πραγματικότητα…»

Εμφανώς προβληματισμένος ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη βαριά ήττα από τη Μπαρτσελόνα, το βράδυ της Πέμπτης (15/3) για την Ευρωλίγκα.

«Αυτό το παιχνίδι μας προσγείωσε στην πραγματικότητα. Το τελευταίο διάστημα υπήρχε μία υπέρμετρη αισιοδοξία και αυτό δεν είναι καλό. Φάνηκε σήμερα. Όλοι έλεγαν για το Final Four και για διαβατήρια. Με τους συνεργάτες μου λέγαμε στους παίκτες πως δεν έχουμε καν το πλεονέκτημα. Πονάει η ήττα, αλλά πρέπει να μάθουμε από αυτήν. Δεν πρέπει να προτρέχουμε. Και το πλεονέκτημα να πάρεις, υπάρχουν τα πλέι οφ που δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν δεν παίξεις ένα ματς καλά, μπορεί να χάσεις στην έδρα σου 30 πόντους από μία ομάδα που δεν έχει στόχους. Φανταστείτε να είχε στόχους. Πρέπει να μάθουμε από αυτήν την ήττα. Πρέπει να παλέψουμε για το πλεονέκτημα έδρας και μετά να παλέψουμε στα πλέι οφ».

Ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε να πέσουν οι τόνοι. «Πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους και να δουλέψουμε. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πρώτα οι παίκτες. Δυστυχώς μετά από κάποιες νίκες χαλάει η συγκέντρωση. Πήραμε ένα καλό μάθημα. Πρέπει να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε στιγμή. Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Και το πλεονέκτημα να πάρουμε, δεν θα έχει κριθεί η πρόκριση στο φάιναλ φόρ. Αυτό έγινε και πέρσι με την Εφές που όλοι έλεγαν πως μας ταιριάζει. Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα» είπε.