Βαθμολογία

FIFA: «Aπαιτούμε ασυμβίβαστη και σκληρή λύση»

Επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη έστειλε η FIFA και στην οποία ενημερώνει πως αύριο (14/3) θα βρίσκονται στη χώρα μας εκπρόσωποι της για να συναντηθούν μαζί του, αλλά και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην επιστολή της αυτή αναφέρει, πέρα από την συνάντηση της με τους κ.κ. Βασιλειάδη και Γραμμένο, την απαίτησή της για μια ασυμβίβαστη και σκληρή λύση προκειμένου να σταματήσουν όλα τα φαινόμενα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η σχετική επιστολή:

Αγαπητέ και αξιότιμε Υπουργέ,

Έλαβα την επιστολή που μου στείλατε στις 12 Μαρτίου του 2018 και μελέτησα προσεκτικά τα στοιχεία της. Η FIFA είναι σε συνεχείς επαφές με την UEFA και παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, αναφορικά με τα συμβάντα που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη.

Χθες το απόγευμα, η Επιτροπή Ελέγχου της FIFA, υπεύθυνη στο να επιβλέπει και να παρακολουθεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό και απόψε μια επιτροπή θα ταξιδέψει στην Αθήνα, για να ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με τους αρμόδιους για την μετέπειτα δράση που θα ληφθεί.

Παρόλο που θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε ότι τα περιστατικά αυτά συνέβησαν σε μια εγχώρια διοργάνωση και συνεπώς τα οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα θα ληφθούν εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η FIFA απαιτεί μια ασυμβίβαστη και άμεση διαχείριση της κατάστασης προκειμένου να εξαλειφθούν όλες οι πράξεις βίας στο ποδόσφαιρο.

Μετά τιμής