Βαθμολογία

Για την πρόκριση Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα

Διήμερο Champions League αυτό που ακολουθεί σήμερα (13/3) και αύριο (14/3) και σήμερα διεξάγονται δυο ακόμα παιχνίδια της φάσης των "16" από τα οποία θα προκύψουν δυο ομάδες που θα προκριθούν στα προημιτελικά.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη και Ρόμα - Σαχτάρ Ντόνετσκ τα δυο παιχνίδια με τις τέσσερις ομάδες να θέλουν να βρεθούν στους "8" εκεί που ήδη βρίσκονται Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι.

Στο "Ολντ Τράφορντ" η κάτοχος του Europa League Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί την Σεβίλλη στη ρεβάνς του 0-0 στην έδρα της ισπανικής ομάδας η οποία αδικείται από την λευκή ισοπαλία του πρώτου αγώνα. Οι "μπέμπηδες" θέλουν να βρεθούν μετά από αρκετά χρόνια στα προημιτελικά και είναι το φαβορί μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, όμως μιλάμε για το πιο "πονηρό" σκορ εκτός έδρας καθώς οι Άγγλοι για να περάσουν πρέπει να κερδίσουν. Αντίθετα η Σεβίλλη προκρίνεται με νίκη και ισοπαλία με σκορ και αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Μοντέλα.

Αγωνιστικά ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τους Τζόουνς, Ερέρα, Ρόχο και Μπλιντ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Πογκμπά και Ιμπραΐμοβιτς. Από την άλλη η Σεβίλλη δεν θα έχει διαθέσιμους τους Νάβας, Κόρκια, ενώ ερωτηματικό αποτελεί το αν θα μπορέσει να αγωνιστεί ο Καρίκο. Όσον αφορά προϊστορικά η Γιουνάιτεντ έχει μόλις μια ήττα από ισπανικές ομάδες στην έδρα της, την σεζόν 2012-2013 από την Ρεάλ, ενώ η Σεβίλλη δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Νησί.

Στην "Αιώνια Πόλη" Ρόμα και Σαχτάρ Ντόνετσκ κοντράρονται στη ρεβάνς του 2-1 υπέρ των Ουκρανών οι οποίοι ήταν καλύτεροι και δίκαια έφτασαν στη νίκη. Οι Ρωμαίοι μετά τις νίκες με Νάπολι και Τορίνο βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και θέλουν την συνέχεια στο σημερινό παιχνίδι προκειμένου να ανατρέψουν το σκορ της ήττας τους στο Ντόνετσκ, ενώ η Σαχτάρ που είναι στο +6 από την Ντιναμό Κιέβου στην χώρα της θα επιδιώξει να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε στην έδρα της και να προκριθεί.

Αγωνιστικά ο Ντι Φραντζέσκο για τη Ρόμα δεν θα έχει στην διάθεση του τον τραυματία Κάρσντορπ, αλλά και τον Ζόναταν Σίλβα που δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ελέω της παρουσίας του στους ομίλους με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Από την άλλη για την ουκρανική ομάδα απόντες θα είναι ο κάπταιν Ντάριο Σρνα ο οποίος είναι τραυματίας, ενώ θα απουσιάσουν και οι τιμωρημένοι Κριβτσόφ και Μαλίσεφ.

Προϊστορικά οι δυο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες την σεζόν 2010-2011 επίσης στην φάση των "16" με την Σαχτάρ να προκρίνεται με δυο νίκες, ενώ σεζόν 2006-2007 είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο, μαζί και ο Ολυμπιακός, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται από μια νίκη, αλλά την Ρόμα να προκρίνεται και την Σαχτάρ να μένει εκτός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των σημερινών αναμετρήσεων:

21:45 Ρόμα - Σαχτάρ Ντόνετσκ COSMOTE SPORT 1 HD

21:45 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη COSMOTE SPORT 2 HD