Βαθμολογία

Διαψεύδει την παραίτηση ο Δημήτρης Σπανός

Μετά την ισοπαλία του Άρη με την Καλλιθέα, την προηγούμενη Τετάρτη (7/3) είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο Δημήτρης Σπανός είχε υποβάλλει την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Έλληνας τεχνικός, μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη, διέψευσε τα συγκεκριμένα σενάρια. «Επειδή γράφτηκε κάπου κάτι… όχι μόνο ήταν παραφρασμένο αλλά ούτε αληθινό. Μετά την Καλλιθέα μπήκα στα αποδυτήρια, σ’ ένα κλίμα αναβρασμού, με τον Γιώργο Βαλεριάνο είπα το εξής: «Αν είναι σε μια άσχημη που θα γίνει να σκοτωθούμε μεταξύ μας, να τσακωθούμε και να χάσουμε την ομόνοια, είναι προτιμότερο να πάω σπίτι μου και πείτε μου να το ξέρω». Αν αυτό είναι παραίτηση… για μένα δεν είναι. Από αυτή την ομάδα θα φύγω όταν θα μου το πουν οι άνθρωποι που μ’ έφεραν. Δεν υπήρχε θέμα παραίτησης. Είμαι σκληρός άνθρωπος αλλά προσπαθώ να μένω ήρεμος. Ο προπονητής που μπορεί να κάτσει στον πάγκο του Άρη, μπορεί να κάτσει σε οποιοδήποτε πάγκο» είπε.

Για τη νίκη επί του Εργοτέλη που τελείωσε το παιχνίδι με μόνο μία τελική, σχολίασε. «Παίξαμε με μια ομάδα που μας έκανε μία τελική, όταν στα άλλα παιχνίδια κάνει 6-7. Είναι η μόνη ομάδα που μας έχει βάλει δύο γκολ. Είμαι ευχαριστημένος όχι μόνο για τη νίκη αλλά για την υπομονή των παικτών στο πλάνο. Αυτή η συγκέντρωσή τους μας έδωσε τη νίκη».

Ο Άρης στο δεύτερο 45λεπτο, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του. «Ένα παιχνίδι έχει διάρκεια 90 λεπτών και δεν πρέπει να απομονώνουμε τα ημίχρονα. Συμμερίζομαι τον κόσμο, τη φωνή του, το πάθος του αλλά οι αποφάσεις είναι για λίγους. Τελικά κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Κάποιος στην άκρη του πάγκου θα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό και να το μεταφέρει στα παιδιά. Ήταν μια εξεζητημένη κατάσταση η σημερινή λόγω του αντιπάλου. Εμείς διακρίναμε τον τρόπο και θεωρώ ότι ήταν ωφέλιμος» τόνισε.

Έκανε τέλος, λόγο για πίεση προς τον ίδιο και τους παίκτες. «Η πίεση που νιώθω είναι ωφέλιμη. Η ομάδα παίζει στην Καλλιθέα ένα παιχνίδι κατοχής, κάνει 15 ευκαιρίες βάζει τρία γκολ εκ των οποίων τα δύο ήταν άκυρα. Δεν μπορώ να βάλω θέμα ικανότητας. Πίεση έχω κάθε εβδομάδα γιατί ο Άρης πρέπει να κερδίζει. Στόχος είναι ένας, η άνοδος της ομάδας στην κατηγορία. Δεν πούλησα ποτέ οπαδιλίκι. Όταν ένας άνθρωπος έρχεται στον Άρη, φεύγοντας από τον Άρη δεν γίνεται να μη γίνει Άρης».