Βαθμολογία

Προκαλεί μέχρι εκεί που δεν πάει ο Ερντογάν...

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο στις σχέσεις της Τουρκίας με τη χώρα μας. Ο Τούρκος πρόεδρος, λοιπόν, βρέθηκε την Κυριακή (11/3) στο Σαγγάριο, εκεί όπου το 1921 ανακόπηκε η πορεία του ελληνικού στρατού προς την Άγκυρα, και... ξέφυγε τελείως.

«Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα.

Όποιοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους και να διαβάσουν κάποιο καλό βιβλίο ιστορίας αντί για παραμύθια», ήταν οι εμπρηστικές αναφορές του Ερντογάν με αποδέκτη την Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ότι εάν χρειαστεί οι Έλληνες θα μιμηθούν τους προγόνους τους και θα σταθούν απέναντι στους Τούρκους, οπότε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει σε άκρως προκλητικό τόνο.

Παράλληλα, είπε ότι τα φυσικά σύνορα της Τουρκίας «είναι διαφορετικά και τα σύνορα της καρδιάς μας, η έννοια της Τουρκίας είναι πολύ πιο πέρα από τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα», για να στείλει χαιρετισμούς συν τις άλλοις στις μουσουλμανικές κοινότητες της Κομοτηνής και της Ξάνθης.