Βαθμολογία

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-1

Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 1-1 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και ένα δοκάρι για κάθε ομάδα! Ο Μανιάς άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες, με τον Μουνιέ να χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει με δοκάρι μετά από φανταστικό ανάποδο «ψαλίδι» και το Τριφύλλι να λυτρώνεται στο 86’ με φοβερό γκολ του Λουντ!

Το παιχνίδι ήταν αρκετά νευρικό στα πρώτα λεπτά και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 20’ για να σημειωθεί κάποια ευκαιρία. Αυτή ήταν για τον Παναθηναϊκό, με τον Αυλωνίτη να πιάνει κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χατζηγιοβάνη. Οι Πράσινοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και στο 23’ είχαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία σπατάλησε ο Δώνης με κακή κεφαλιά από τη μικρή έπειτα από σέντρα ακριβείας του Λουντ.

Η απάντηση του Αστέρα ήρθε στο 26’, αφού οι Αρκάδες είχαν μια εξίσου σημαντική στιγμή για γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη, ο Διούδης έκανε κακή έξοδο και ο Πασαλίδης έπιασε κοντινή κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την ανυπεράσπιστη εστία των Πρασίνων. Ο Αστέρας έφτασε πολύ κοντά στο γκολ και στο 36’, όταν ο Κώτσιρας έκανε εξαιρετική ενέργεια και γύρισε από τα δεξιά, με τον Τόνσο να κοντρολάρει και να σουτάρει με το δεξί και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, αφού πρώτα βρήκε λίγο το δεξί κάθετο δοκάρι του Διούδη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σαφώς πιο ζωηρό ρυθμό από ό,τι το πρώτο και τις δύο ομάδες να δημιουργούν ουκ ολίγες ευκαιρίες. Στο 48’ ο Χατζηγιοβάνης δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 53’ ο ίδιος παίκτης έφυγε ολομόναχος με τον Αθανασιάδη, αλλά προτίμησε να πιάσει κεφαλιά από μακρινή απόσταση και να αστοχήσει αντί να κοντρολάρει και να βρεθεί σε θέση τετ α τετ! Στο 55’ ο Αυλωνίτης έσωσε τον Παναθηναϊκό κάνοντας σωτήρια επέμβαση προ του Τόνσο και στο 64’ ήταν η σειρά του Αθανασιάδη να γλιτώσει τον Αστέρα με φανταστική απόκρουση σε σουτ του Δώνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ο Αστέρας ήταν η ομάδα που βρήκε το γκολ και «πάγωσε» τη Λεωφόρο. Σκόρερ ήταν ο Μανιάς, ο οποίος στο 69’ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα ακριβείας του Γιαννούλη και άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά. Ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος, αφού ο Μουνιέ πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς στο 77’ με καταπληκτικό ανάποδο «ψαλίδι», που κατέληξε στο δοκάρι. Ωστόσο, οι Πράσινοι άξιζαν ένα γκολ και κατάφεραν να το πετύχουν με φοβερό σουτ του Λουντ από πλάγια θέση, που «έγραψε» το τελικό 1-1 στο 86’!

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης – Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Κουρμπέλης, Ινσούα – Τζανδάρης (81' Μπουζούκης), Λουντ, Κουλιμπαλί (71’ Μολίνς), Χατζηγιοβάνης (62’ Κολοβέτσιος) - Μουνιέ – Δώνης.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης – Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης – Μουνάφο, Ιγκλέσιας – Τσιλιανίδης (56’ Καλτσάς), Τόνσο, Κυριακόπουλος (67’ Ντουντού) – Μανιάς (85' Δουβίκας).