Βαθμολογία

Κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη για το τηλέφωνο στον Ερντογάν

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός πως δεν έχει επικοινωνήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, την Πέμπτη (8/3).

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον πρωθυπουργό να επικοινωνήσει με τον Τούρκο πρόεδρο, εφόσον υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ τους και να γίνουν βήματα για την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Αφού έχετε δίαυλο επικοινωνίας με τον Τούρκο πρόεδρο, πρέπει να τον αξιοποιήσετε για να έρθουν το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα οι δύο Ελληνες αξιωματικοί».

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε για επιπολαιότητα. «Όλα όσα είπατε για τους δύο αξιωματικούς δείχνουν την δική σας επιπολαιότητα . Τον Τούρκο πρόεδρο θα τον καλέσω εγώ στο τηλέφωνο όταν κρίνω σε συνεννόηση με το στράτευμα. Είναι ανεύθυνο να βγαίνετε στο ελληνικό κοινοβούλιο και να λέτε γιατί ο πρωθυπουργός δεν το έπραξε αυτό ακόμα. Δεν πρέπει να μετατρέψουμε με ένα σύνηθες επεισόδιο σε μέγα ζήτημα που μπορεί να μας βάλει σε περιπέτειες», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε σύσταση εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται θετικός. «Θα ήθελα γι' άλλη μια φορά απάντηση για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Θεωρείτε ότι είναι σοβαρή η εικόνα κυβέρνησης που ο υπουργός Εξωτερικών διαφωνεί για κομβικό ζήτημα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας; Όταν οι δύο τους θα βρεθούν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ποιος θα εκφράζει την επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης; Όταν συνομιλείτε με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, δεν συνομιλείτε ως επικεφαλής κυβέρνησης, αλλά ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι ΑΝΕΛ έχουν άλλη θέση. Άλλα λέτε εσείς, άλλα ο Καμμένος. Δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης και γι' αυτό έχετε προσωπική ευθύνη» δήλωσε ο Μητσοτάκης.