Βαθμολογία

Η «Μεγάλη Κυρία» τα κατάφερε, διπλό γοήτρου η Βασιλεία

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, η «Μεγάλη Κυρία» νίκησε εκτός έδρας με 2-1 την Τότεναμ το βράδυ της Τετάρτης (7/3) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μαζί της και η Μάντσεστερ Σίτι παρά την ήττα με το ίδιο σκορ από τη Βασιλεία στο «Έτιχαντ». Το παιχνίδι στο Γουέμπλεϊ ήταν απίστευτο σε εξέλιξη, με τους «σπερς» να προηγούνται στο 39' και να έχουν – μέχρι εκείνο το σημείο – ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο οι «μπιανκονέρι» ήταν εξαιρετικοί και με δύο γκολ μέσα σε ένα τρίλεπτο έκαναν την ανατροπή και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους «8».

Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν εξαιρετικό, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω και τους «σπερς» να έχει την υπεροχή. Στο 3' ο Μπουφόν απέκρουσε το σουτ του Σον ενώ στο 15' αυτό του Κέιν από πλάγια θέση κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φερτόνχεν ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ντάγκλας Κόστα, ωστόσο ο Μαρτσίνιακ είπε – κακώς – παίζεται, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των παικτών της «Μεγάλης Κυρίας».

Στο 20' η Τότεναμ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με Έρικσεν και Σον, με τον Κορεάτη να απειλεί ξανά στο 38'. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ο Κορεάτης κατάφερε να σκοράρει όταν ο Τρίπιερ έκανε το γύρισμα και εκείνος με κοντινό σουτ έκανε το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάπως νωθρά Όμως από το 60' και μετά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβάζουν ταχύτητα... Έτσι, στο 6 4' ο Ιγκουαΐν έκανε το 1-1 και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντιμπάλα γύρισε τούμπα το παιχνίδι. Στα τελευταία λεπτά, οι Λονδρέζοι πίεσαν ασφυκτικά και στο 90' άγγιξαν την ισοφάριση με τον Κελίνι να σημαδεύει το δοκάρι του Μπουφόν.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Τρίπιερ, Σάντσες, Φερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ (74' Λαμέλα), Ντεμπελέ, Έρικσεν, Ντέλε Άλι (85' Γιορέντε), Σον, Κέιν .

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπενατιά (61' Λιχτστάινερ), Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Ματουιντί (60' Ασαμόα), Ντιμπάλα, Ντάγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν (83' Στουράρο).

Νίκη με ανατροπή και η Βασιλεία, αλλά...

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς η Σίτι με προίκα το 0-4 της Ελβετίας είδε τη ρεβάνς με τη Βασιλεία σαν αγγαρεία και το... πλήρωσε. Και αυτό διότι οι Ελβετοί επικράτησαν στο «Έτιχαντ» με 2-1 - και μάλιστα με ανατροπή – παίρνοντας μια μεγάλη νίκη – γοήτρου.

Οι «πολίτες», που είχαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους, προηγήθηκαν με τον Ζέσους στο 8' όμως στο 17' ο Ελιουνούσι έκανε το 1-1. Το γκολ του Λανγκ στο 71' ολοκλήρωσε την ανατροπή για τη Βασιλεία, που αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Μπράβο, Ντανίλο, Στόοουνς, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν (66’ Ντίας), Τουρέ, Μπερνάρντο Σίλβα, Φοντέν, Σανέ, Ζέσους .

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Βάτσλικ, Λαν, Λακρουά, Σουκί, Ριβέρος, Φράι, Ντιέ, Μπουά (68’ Στόκερ), Τζούφι, Ελιουνούσι, Ομπερλέν (74’ Φολφσβίνκελ).

Τρίτη (6/3)

Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (α’ αγώνας 1-3)

Λίβερπουλ – Πόρτο 0-0 (α’ αγώνας 5-0)

Τετάρτη (7/3)

Μάντσεστερ Σίτι – Βασιλεία 1-2 (α’ αγώνας 4-0)

Τότεναμ – Γιουβέντους 1-2 (α’ αγώνας 2-2)

Τρίτη (13/3)

Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ – Σεβίλλη (α’ αγώνας 0-0)

Ρόμα – Σαχτάρ Ντόνετσκ (α’ αγώνας 1-2)

Τετάρτη (14/3)

Μπεσίκτας – Μπάγερν Μονάχου 19:00 (α’ αγώνας 0-5)

Μπαρτσελόνα – Τσέλσι (α’ αγώνας 1-1)

* Με bold οι ομάδες που προκρίνονται στην επόμενη φάση.