Βαθμολογία

Πούτιν: «Οι ΗΠΑ μας εξαπάτησαν με χονδροειδή και χυδαίο τρόπο»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μιλά στο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Βλαντίμιρ Σολοβιόφ και αποκαλύπτει πως η Ρωσία εξαπατήθηκε από τις ΗΠΑ με χονδροειδή και χυδαίο τρόπο πριν από το πραξικόπημα στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν μιλά κυρίως για τα όσα έγιναν τον Φεβρουάριο του 2014 στο Κίεβο, αλλά και στο τι είχε γίνει με την επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας που υπέγραψαν με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς και την ηγεσία της ουκρανικής αντιπολίτευσης ντοκουμέντο εξόδου από την κρίση χωρίς αιματοχυσία. Οι ΗΠΑ, έχοντας τον ρόλο του επιτηρητή, ζήτησαν από την Ρωσία να εκτονωθεί η κατάσταση.

Απευθύνθηκαν σε μας οι Αμερικανοί εταίροι μας και μας παρακάλεσαν να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε ο Γιανουκόβιτς να μην κινήσει το στρατό και ότι η ίδια η αντιπολίτευση θα απελευθερώσει την πλατεία και τα δημόσια κτίρια που κατέλαβε και θα περάσει στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων για την εξομάλυνση της κατάστασης, αποκαλύπτει ο Πούτιν.

Το Κρεμλίνο δέχτηκε, όπως και ο Ουκρανός πρόεδρος, να μην υπάρξει εκτροπή και «ένα 24ωρο αργότερα έγινε κρατική ανατροπή», εξηγεί ο Πούτιν.  Ο Ρώσος πρόεδρος δεν σταματά εκεί και συνεχίζει τις αποκαλύψεις.

«Δεν μας είπαν κουβέντα, δεν επιχείρησαν καν να εξηγήσουν ότι τάχα έτσι εξελίχτηκαν τα πράγματα και θα επιδιώξουμε να τα φέρουμε πάλι στην έννομη τάξη. Ούτε λέξη, αντίθετα έδωσαν πλήρη υποστήριξη σε εκείνους που έκαναν το πραξικόπημα! Έτσι, χυδαία και χοντροκομμένα μας εξαπάτησαν.

Ουσιαστικά η Αμερική έκανε με τα ίδια της τα χέρια το πραξικόπημα και στη συνέχεια αναγκάστηκε να στηρίζει την τωρινή εξουσία στο Κιέβο. Με τον τρόπο αυτό η Ουάσιγκτον έχει οδηγηθεί η ίδια σε αδιέξοδο», καταλήγει ο Πούτιν.