Βαθμολογία

Πραγματική «Βασίλισσα» η Ρεάλ, και τυπικά στους «8» η Λίβερπουλ

Οι Μαδριλένοι μετά το 3-1 του πρώτου παιχνιδιού, νίκησαν και στον αγώνα ρεβάνς που έγινε το βράδυ της Τρίτης (6/3), την Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1, και πήραν την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με τη Λίβερπουλ. Οι Άγγλοι παραχώρησαν 0-0  στην Πόρτο και προκρίθηκαν μετά το 5-0 του πρώτου αγώνα.

Στον αγώνα που έγινε στο Παρίσι, η Ρεάλ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ πήρε το εισιτήριο. Ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με γκολ του Ρονάλντο στο 51’ και του Καζεμίρο στο 80’ έφτασε στη νίκη.

Η Παρί λίγες φορές απείλησε τη «Βασίλισσα». Μία από αυτές ήταν το γκολ της ισοφάρισης με τον Καβάνι στο 70’ ενώ από το 66’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω ανόητης αποβολής του Βεράτι με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παρί Σεν Ζερμέν είχε την κατοχή της μπάλας αλλά με εξαίρεση δύο φάσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο, δεν απείλησε ιδιαίτερα. Στο 42’ το σουτ του Ντι Μαρία και στο αμέσως επόμενο λεπτό, το σουτ του Εμπαπέ, «σταμάτησε» πάνω στον Κέιλορ Νάβας που κατέβασε τα ρολά μπροστά από την εστία του. Νωρίτερα, στο 28’ ένα σουτ του Εμπαπέ έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Ρεάλ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά, ανήκε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Στο 38’ ο Μπενζεμά βγήκε τετ α τετ με τον Αρεολά από αριστερά αλλά ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ. Ο πορτιέρο της Παρί είχε «όχι» και νωρίτερα, στο 18’ σε σουτ του Ράμος μέσα από την περιοχή έπειτα από σέντρα από δεξιά του Ασένσιο ενώ στο 12’ ο Βεράτι κόντραρε τον Μπενζεμά μέσα στην περιοχή προτού αυτός γίνει επικίνδυνος.

Η Ρεάλ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο στο β’ ημίχρονο. Στο 50’ ο Ρονάλντο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ αλλά στο επόμενο λεπτό δεν αστόχησε και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ μετά από σέντρα του Βάθκεθ. Η πρόκριση πήρε το δρόμο για τη Μαδρίτη.

Η Παρί στο 60’ προσπάθησε να απαντήσει με προβολή του Καβάνι αλλά τελικά τα κατάφερε 10 λεπτά αργότερα. Από κεφαλιά του Παστόρε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε στον Καζεμίρο και ο Καβάνι μέσα στην μικρή περιοχή με το γόνατο ισοφάρισε σε 1-1.

Το τελικό 2-1 στο 80’ με το σουτ του Καζεμίρο ήταν το κερασάκι στην πρόκριση της Ρεάλ που είχε και δύο δοκάρια, στο 69’ σε σουτ του Ασένσιο μέσα από την μικρή περιοχή και στο 82’ με πλασέ του Βάθκεθ από κοντά.

Διαιτητής ήταν ο Μπριχ (Γερμανία) με βοηθούς τους Μπορς, Λουπ (Γερμανία), επιπρόσθετους: τους Ντάνκερτ, Φριτζ(Γερμανία) και τέταρτο τον: Χάκερ (Γερμανία).

Κίτρινες: 20' Βεράτι, 78' Σέρχιο Ράμος - 32' Κόβατσιτς, 84' Καβάνι.

Κόκκινες: 66' Βεράτι.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Αρεολά, Ντάνι Άλβες, Γιούρι Μπερτσίτσε, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Βεράτι, Τιάγκο Μότα (59' Παστόρε), Ραμπιό, Ντι Μαρία (76' Ντράξλερ), Εμπαπέ (84' Ντιαρά), Καβάνι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Λούκας Βάθκεθ, Καζεμίρο, Κόβατσιτς (72' Κρόος), Ασένσιο (78' Ίσκο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (76' Μπέιλ).

Στους «8» μετά από εννέα χρόνια η Λίβερπουλ

Στο άλλο παιχνίδι η Λίβερπουλ δεν χρειάζονταν να προσπαθήσει ιδιαίτερα στο «Anfield» και με σβηστές μηχανές και την ισοπαλία με 0-0 πήρε την πρόκριση για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 9 χρόνια, μετά το 5-0 του πρώτου αγώνα.

Οι Άγγλοι είχαν είχαν ένα δοκάρι με τον Σαντιό Μανέ στο 31' με δεξί διαγώνιο σουτ έπειτα από σέντρα του Αλμπέρτο Μορένο και σε γενικές γραμμές δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα, ούτε πίεσαν.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Τζο Γκόμεθ, Ματίπ, Λόβρεν, Αλμπέρτο Μορένο, Χέντερσον, Εμρέ Τζαν (80' Κλάβαν), Μίλνερ, Μανέ (74' Σαλάχ), Λαλάνα, Φιρμίνο (62' Ινγκς).

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Φελίπε, Ντιέγκο Ρέγες, Ντιόγκο Νταλό, Αντρέ Αντρέ (62' Σέρζιο Ολιβέιρα), Όλιβερ Τόρες, Μπρούνο Κόστα, Χεσούς Κορόνα, Γουάρις (68' Ρικάρντο Περέιρα), Αμπουμπακάρ (80' Γκονσάλο Πασιένσια).

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς των «16» (σέντρα στις 21.45):

Τρίτη (6/3)

Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (α’ αγώνας 1-3)

Λίβερπουλ – Πόρτο 0-0 (α’ αγώνας 5-0)

Τετάρτη (7/3)

Μάντσεστερ Σίτι – Βασιλεία (α’ αγώνας 4-0)

Τότεναμ – Γιουβέντους (α’ αγώνας 2-2)

Τρίτη (13/3)

Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ – Σεβίλλη (α’ αγώνας 0-0)

Ρόμα – Σαχτάρ Ντόνετσκ (α’ αγώνας 1-2)

Τετάρτη (14/3)

Μπεσίκτας – Μπάγερν Μονάχου 19:00 (α’ αγώνας 0-5)

Μπαρτσελόνα – Τσέλσι (α’ αγώνας 1-1)

* Με bold οι ομάδες που προκρίνονται στην επόμενη φάση.