Βαθμολογία

Το πανόραμα της 24ης αγωνιστικής της Super League

Ολοκληρώθηκε χτες (5/3) με την διεξαγωγή της αναμέτρησης Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός η 24η αγωνιστική της Super League και ενώ έμειναν μόλις έξι παιχνίδια για την λήξη.

Η ΑΕΛ γνώρισε την ήττα στη Λιβαδειά με 2-1 παρότι προηγήθηκε 0-1 με τέρμα του Σάντι Κρίσμαν λίγο πριν το ημίχρονο. Οι "βυσσινί" παρέμειναν στους 25 βαθμούς και είναι στο +6 από την παραμονή, εκεί που βρίσκονται Κέρκυρα, Απόλλων Σμύρνης, ενώ ο Λεβαδειακός με την νίκη αυτή έπιασε τον Παναιτωλικό στους 29 βαθμούς και θεωρητικά μπορεί να κάνει όνειρα Ευρώπης καθώς βρίσκεται στο -3 από την πεντάδα.

Νοκ-άουτ από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος τέθηκε ο Ολυμπιακός μετά το 1-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό στο κεκλεισμένων των θυρών "Γ. Καραϊσκάκης" σε ένα ντέρμπι που κρίθηκε με δυο πέναλτι, Φορτούνης για Ολυμπιακό, Μουνιέ για Παναθηναϊκό. Ντέρμπι το οποίο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας με τον πειραϊκό σύλλογο να φτάνει τους 47 βαθμούς και στο -7 από την κορυφή, ενώ το "τριφύλλι" τους 31 στο -1 από την πέμπτη θέση.

Πολύ κοντά στον τίτλο μετά από την σεζόν 1993-1994 βρίσκεται η ΑΕΚ η οποία νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ χάρις σε τέρμα του Λιβάγια και πλέον με τις αφαιρέσεις βαθμών σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός κρατάει σφιχτά τον τίτλο του πρωταθλητή. Η Ένωση έφτασε τους 54 βαθμούς και είναι στο +5 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ με τον οποίο κοντράρεται την επόμενη αγωνιστική και ακόμα και αν ηττηθεί θα κρατά την τύχη στα χέρια της. Από την άλλη ο Πανιώνιος παρέμεινε στους 32 βαθμούς, ισόβαθμος με Ξάνθη και Αστέρα Τρίπολης.

Ο τελευταίος σε ένα συγκλονιστικό, ακατάλληλο για καρδιακούς, παιχνίδι νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-2 χάρις σε τέρμα του Ιγκλέσιας στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Δικέφαλος είχε ισοφαρίσει με πέναλτι στο οποίο είχε υποπέσει ο Αργεντίνος. Οι Αρκάδες με τη νίκη αυτή παραμένουν σε τροχιά Ευρώπης, ενώ η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου γκρεμίζει ότι έχτιζε τις τελευταίες αγωνιστικές και πλέον είναι δύσκολο το έργο της για το πρωτάθλημα που τόσο πολύ θέλουν όλοι στην ομάδα.

Όνειρα για Champions League κάνει ο Ατρόμητος ο οποίος έφτασε σε ακόμα μια νίκη αυτή τη φορά απέναντι στην Ξάνθη στο Περιστέρι με 1-0. Οι Αθηναίοι έχουν εξασφαλίσει κατά 99% την ευρωπαϊκή τους έξοδο μετά την σεζόν 2014-2015 και έχοντας 46 βαθμούς βρισκόμενοι στο -3 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ μπορούν κάλλιστα να ονειρεύονται την έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Από την άλλη οι Ακρίτες παρέμειναν στους 32 και δίνουν μάχη για την πέμπτη θέση που θα είναι ευρωπαϊκή, αν φυσικά η ΑΕΛ δεν κατακτήσει το κύπελλο.

Νίκη-ανάσα για τον Απόλλωνα Σμύρνης ο οποίος κέρδισε τον πρώτο από τους επτά τελικούς που είχε να δώσει καθώς επικράτησε με 2-1 του Παναιτωλικού στην Ριζούπολη. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου μπορεί να αγχώθηκε καθώς προηγήθηκε 2-0 με τους Αγρινιώτες να μειώνουν σε 2-1 αλλά μέχρι εκεί, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να φτάνει τους 19 βαθμούς και να είναι ισόβαθμη με την Κέρκυρα, ενώ ο Παναιτωλικός παρέμεινε στους 29 και ισοβαθμεί με τον Λεβαδειακό.

Η Κέρκυρα παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι προηγήθηκε με τον Παμλίδη και έχασε έτσι την ευκαιρία να ξεφύγει από την προτελευταία θέση. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη χάρις σε ένα ωραίο γκολ του Σκόνδρα ισοφάρισε και έφυγε με ένα βαθμό από το νησί των Φαιάκων φτάνοντας τους 30 βαθμούς και παρέμεινε ζωντανή στην μάχη της πεντάδας. Για τους Φαίακες η αγωνία αναμένεται να υπάρχει μέχρι το τέλος για την παραμονή τους.

Τέλος σημαντικό βήμα παραμονής έκανε η Λαμία η οποία νίκησε στα Χανιά τον υποβιβασμένο Πλατανιά με 2-1, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της αγωνιστικής. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήξερε ότι με αρνητικό αποτέλεσμα στην Κρήτη θα έμπλεκε σε περιπέτειες και όντας σοβαρή νίκησε τους Χανιώτες φτάνοντας τους 23 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου παρέμεινε στους 10 και έχει ουσιαστικά υποβιβαστεί στην Football League.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 24ης αγωνιστικής της Super League:

Πλατανιάς - Λαμία 1-2

Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Ατρόμητος - Ξάνθη 1-0

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 3-2

ΑΕΚ - Πανιώνιος 1-0

Λεβαδειακός - ΑΕΛ 2-1

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1

Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός 2-1

Βαθμολογία:

1. ΑΕΚ 54

2. ΠΑΟΚ 49

3. Ολυμπιακός 47

4. Ατρόμητος 46

5. Ξάνθη 32

6. Πανιώνιος 32

7. Αστέρας Τρίπολης 32

8. Παναθηναϊκός 31*

9. ΠΑΣ Γιάννινα 30

10. Παναιτωλικός 29

11. Λεβαδειακός 29

12. ΑΕΛ 25

13. Λαμία 23

14. Κέρκυρα 19

15. Απόλλων Σμύρνης 19

16. Πλατανιάς 10

* Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

** Από τον Ολυμπιακό έχουν αφαιρεθεί πρωτόδικα τρεις βαθμοί

*** Αναμένεται η τύχη του μεταξύ τους αγώνα

25η αγωνιστική

Σάββατο 10 Μαρτίου

15:00 ΑΕΛ - Κέρκυρα

17:15 Πανιώνιος - Ατρόμητος

19:30 Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης

Κυριακή 11 Μαρτίου

15:00 Πλατανιάς - Ολυμπιακός

17:15 Ξάνθη - Παναιτωλικός

17:15 Λαμία - Λεβαδειακός

19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Δευτέρα 12 Μαρτίου

19:30 ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης