Βαθμολογία

Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 2-1

Ο Απόλλων Σμύρνης έκανε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα μετά από τέσσερις μήνες (!) και με το 2-1 επί του Παναιτωλικού έπιασε την Κέρκυρα και αναπτέρωσε τις ελπίδες παραμονής του στη Super League.

Την τελευταία φορά που προσέθεσε τρεις πόντους στο σακούλι του σε μία αγωνιστική, είχαμε ακόμα 2017 (5 Νοεμβρίου για την ακρίβεια), στον πάγκο του καθόταν ο Ζόραν Βούλιτς και στην ζωή του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου δεν υπήρχε ούτε ως σκέψη η Άρσεναλ. Από εκείνο το 4-3 επί του ΠΑΣ Γιάννενα, ο Απόλλωνας Σμύρνης είδε 13 ευκαιρίες για νίκη να του γλιστράνε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο και να μένει βυθισμένος στην διακεκαυμένη ζώνη της Super League.

Ακριβώς μετά από τέσσερις μήνες, η «ελαφρά ταξιαρχία» θυμήθηκε την γεύση της νίκης με το 2-1 απέναντι στον Παναιτωλικό, έπιασε την Κέρκυρα στους 19 βαθμούς (υστερεί στην ισοβαθμία) και με την τρίτη φετινή της νίκη βλέπει με άλλο μάτι την υπόθεση παραμονή.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έδειξε από πολύ νωρίς πόσο πολύ θέλει το ματς, αλλά με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Ναδάλες (20’) δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε καθαρή φάση την όρεξη αυτή. Μάλιστα ο Παναιτωλικός, που απείλησε για πρώτη φορά με μία κάθετη κούρσα του Μοράρ (5’) έχασε την πιο ξεκάθαρη φάση για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ναδάλες με τάκλιν αυτοθυσίας πρόλαβε το τετ-α-τετ του Ντίας (23’).

Ο Στόουκς ακούστηκε για πρώτη φορά στο ματς, όταν με ένα δεξί σουτ (40’) σημάδεψε τον Κυριακίδη, όμως λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με έναν απρόσμενο τρόπο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ναδάλες στο πρώτο δοκάρι, ο Μπαρμπόσα έβαλε άτσαλα το κεφάλι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 (45’).

Η εικόνα δεν άλλαξε πολύ στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές στην ανάπτυξη. Ο Μύγας έδιωξε σωτήρια την φαρμακερή σέντρα του Κονέ (47’), ενώ λίγο αργότερα το σουτ του Μπαρμπόσα σταμάτησε στα σώματα.

Η πλέον καθοριστική φάση που καθόρισε τον τελικό νικητή έγινε στο 58ο λεπτό. Ο Αλμπάνης κατέβασε την μπάλα (με υποψία χεριού), ελίχθηκε με υπέροχο τρόπο ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους και με εκπληκτικό διαγώνιο δεξί βολέ εκτός περιοχής (δοκάρι και μέσα) έκανε το 2-0 για τον Απόλλωνα.

Μετά το γκολ, οι γηπεδούχοι επέλεξαν να μείνουν πίσω από την μπάλα και οι Αγρινιώτες πήραν μέτρα στο γήπεδο. Το σουτ του Μπεχαράνο (61’) σταμάτησε τον Χουάντερσον, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα λίγο αργότερα. Ο Βραζιλιάνος απέκρουσε το σουτ εξ’ επαφής του Ρόσα (70’), όμως ο Ντίας με κοντινή προβολή έκανε το 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ωστόσο, το ματς έσβησε στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Οι Αγρινιώτες είχαν μόνο μία καλή κεφαλιά με τον Μαρινάκη (78’), αφού ο Απόλλων έπαιξε έξυπνα με το ρολόι, κρατώντας μέχρι τέλους το «χρυσό» 2-1, που αναζωπυρώνει τις ελπίδες σωτηρίας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Κύργιας, Τσουκαλάς (71’ Χουάρες), Ναδάλες, Ζησόπουλος, Κονέ, Στάθης, Παπάζογλου, Μενδρινός (79’ Ντεβέσα), Στόουκς (90’ Καστιγέχος), Αλμπάνης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Άργκους, Μύγας (57’ Γιαννιώτης), Μαρινάκης, Μπεχαράνο, Μοράρ, Μάζουρεκ (27’ Βασιλούδης), Ντίας, Μπαρμπόσα, Ρόσα.