Βαθμολογία

Μεγάλη νίκη για τον Εργοτέλη

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής σεζόν σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (05/03) στα Περιβόλια. Ο ΑΟΧ Κισσαμικός των 5 διαδοχικών εντός έδρας νικών είχε την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στους 37 πόντους (συμπεριλαμβανομένου του τριπόντου απέναντι στη Βέροια), όμως ο Εργοτέλης έκανε... πλάκα και πανηγύρισε την πιο ευρεία νίκη του στο πρωτάθλημα με 0-3!

Η ομάδα του Ηρακλείου υπερίσχυσε κατά κράτος των «κυανόλευκων» που... αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν, με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο μερίδα οπαδών να αποχωρήσει από το γήπεδο. Δεν έλειψε, φυσικά και η ένταση στην ανάπαυλα, με τον κόσμο να φωνάζει «πουλημένοι - πουλημένοι».

Ο Εργοτέλης είχε βρεθεί κι άλλες φορές μπροστά στο σκορ με 2-0 (με Άρη και Αιγινιακό), όμως και στις δύο περιπτώσεις είχε ηττηθεί 2-3. Αυτή τη φορά, όμως έφτασε στο ευρύ 0-3 και έκανε αποφασιστικής σημασίας βήμα για την παραμονή στην κατηγορία, αφού πλησίασαν στον πόντο την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Στο 37ο δευτερολέπτο ο Ροβίθης σέντραρε από δεξιά, ο Κάιπερς άφησε για τον Έφορντ και ο Αμερικάνος με πλασέ άνοιξε το σκορ. Πριν ακόμα προλάβουν να καταλάβουν τι είχε συμβεί οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Πετράκη, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2. Αυτή τη φορά ο Έφορντ έγινε δημιουργός και ο Κάιπερς με σουτ νίκησε τον Λαζαρίδη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πλήρη κατοχή και υπό τις αποδοκιμασίες των οπαδών του ΑΟΧ Κισσαμικού έχασαν ευκαιρίες να διευρύνουν τη νίκη τους. Στο 30' και το 32' ο Χαλκιαδάκης και ο Σελινιωτάκης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και έτσι στο 39' ήρθε το 0-3 με τον Έφορντ να στέλνει τη μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Λαζαρίδη.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός, όπως ήταν αναμενόμενο έπεσε. Ο Λαζαρίδης απέκρουσε στο 48' τη μπάλα σε σουτ του Κάιπερς, ενώ στο 70' οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να σημειώσουν το γκολ της νίκης, όμως ο εξαιρετικός Κατσιμήτρος κράτησε το μηδέν παθητικό σε προσπάθεια του Λέο. Σημειωτέον ότι στην αλλαγή του ο Μανώλης Ροβίθης χειροκροτήθηκε θερμά από την εξέδρα, δείγμα της αναγνώρισης των γηπεδούχων για την ανωτερότητα των «κιτρινόμαυρων».

Έτσι, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τους «κιτρινόμαυρους» να πανηγυρίζουν την 3η εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Ο ΑΟΧ Κισσαμικός από την άλλη έχασε την ευκαιρία να εδραιωθεί μόνος στην 4η θέση. Η ήττα αυτή ήταν η πιο βαριά εντός έδρας σε επίπεδο Β' Εθνικής, αφού η αμέσως προηγούμενη ήταν τον Απρίλιο του 2017 από τον ΑΟ Τρίκαλα (1-3).

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Τόλι, Παντελάκης, Ζιούλης, Φουάσης (46' Λέο), Σελινιωτάκης, Λεμονής, Αποστολίδης, Σάλιακας (79' Βρεττός), Χαλκιαδάκης (55' Γκίνη), Ξύδας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Νικολακάκης, Μπάτζιος, Πάτας (83' Οικονόμου), Σταμόπουλος, Τσέλιος, Μπουτσάκης (70' Ιατρούδης), Μπουρσέλης, Έφορντ, Ροβίθης (60' Σταματάκος), Κάιπερς.

Βαθμολογία
1. Άρης 49
2. ΟΦΗ 45
3. Παναχαϊκή 43
4. ΑΟΧ Κισσαμικός 31*
5. Απόλλων Λάρισας 31
6. Δόξα Δράμας 31
7. Τρίκαλα 31
8. Καραϊσκάκης 29
9. Απόλλων Πόντου 28
10. Σπάρτη 25
11. Αιγινιακός 23
12. Αναγέννηση Καρδίτσας 21
13. Εργοτέλης 20
14. Πανσερραϊκός 16
15. Παναιγιάλειος 16
16. Καλλιθέα 14
17. Βέροια -
18. Αχαρναϊκός -
Αποβλήθηκαν από το πρωτάθλημα ο Αχαρναϊκός και η Βέροια

Η επόμενη 20η αγωνιστική

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 (15:00) 
Αχαρναϊκός – Κισσαμικός (0-3 α.α.)
Καραϊσκάκης – Βέροια (3-0 α.α.)
Απόλλων Λάρισας – Σπάρτη
Τρίκαλα – Δόξα Δράμας
Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός
Αιγινιακός – ΟΦΗ ΕΡΤ 3
Παναιγιάλειος – Αναγέννηση Καρδίτσας
Καλλιθέα – Άρης WEB tv

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018
17:00 Εργοτέλης – Παναχαϊκή ΕΡΤ 3